Tarptautinis Teisingumo Teismas kovo 7 ir 8 dienomis rengs posėdžius dėl Ukrainos | kl.lt

TARPTAUTINIS TEISINGUMO TEISMAS KOVO 7 IR 8 DIENOMIS RENGS POSĖDŽIUS DĖL UKRAINOS

Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) antradienį pranešė, kad kovo 7 ir 8 dienomis surengs posėdžius dėl karo Ukrainoje, kovos veiksmams vis labiau intensyvėjant.

 

„Tarptautinis Teisingumo Teismas, pagrindinis Jungtinių Tautų teisminis organas, 2022 metų kovo 7 dieną (pirmadienį) ir 8 dieną (antradienį) surengs viešus posėdžius byloje dėl kaltinimų genocidu pagal Genocido nusikaltimo prevencijos ir baudimo už jį konvenciją (Ukraina prieš Rusijos Federaciją)“, – sakoma teismo pranešime.

JT pabėgėlių agentūra pranešė, kad daugiau kaip 660 tūkst. žmonių jau pabėgo į užsienį, ir apskaičiavo, kad Ukrainoje, kurioje gyvena 44 mln. žmonių, milijonas žmonių jau buvo priversti palikti savo namus.

Pasak JT, artimiausiais mėnesiais pagalbos gali prireikti iki 4 mln. pabėgėlių, o dar 12 mln. pabėgėlių reikės pagalbos šalies viduje.

Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokuroras Karimas Khanas jau paskelbė, kad pradeda tyrimą dėl „padėties Ukrainoje“ po Rusijos invazijos.

„Esu įsitikinęs, kad yra pakankamas pagrindas manyti, jog nuo 2014 metų Ukrainoje buvo įvykdyti tiek karo nusikaltimai, tiek nusikaltimai žmoniškumui“, – pirmadienį sakė K. Khanas.

Rusija, nepaisydama tarptautinių draudimų, boikotų ir sankcijų, tęsia puolimą, kuriuo, kaip ji teigia, siekia apginti Ukrainoje gyvenančius rusakalbius ir nuversti vadovybę.

Gairės: karas Ukrainoje, Tarptautinis Teisingumo Teismas, Rusija, Karimas Khanas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS