„The Telegraph“: trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo, bet Vakarai vis dar gyvena iliuzijose | kl.lt

„THE TELEGRAPH“: TREČIASIS PASAULINIS KARAS JAU PRASIDĖJO, BET VAKARAI VIS DAR GYVENA ILIUZIJOSE

  • 1

Agresoriams aktyviai padedant vieni kitiems, Vakarai įvykius Ukrainoje ir Izraelyje vis dar vertina esant regioniniais konfliktais. rašo UNIAN cituodami „The Telegraph“

Trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo, o Rusijos agresija Ukrainoje yra jo dalis. Tačiau kol kas į šiuos įvykius rimtai žiūri tik agresoriai, rašo „The Telegraph“.

„Norime to ar ne, Rusijos karas Ukrainoje yra pasaulinio karo dalis, supriešinanti autoritarinių valstybių ketvertuką su pasaulio demokratijomis. Tai – Rusija ir jos sąjungininkės – Kinija, Iranas bei Šiaurės Korėja, kovojančios su Ukraina ir jos sąjungininkėmis – dauguma Vakarų demokratijų ir JAV“, – rašoma leidinyje.

Straipsnio autorius įsitikinęs – keturios minimos autokratijos elgiasi taip lyg karas būtų globalus. Kol Vakarai to nesupras, padėtis Ukrainoje bus nepalanki. Tačiau jei Vakarai suvoks realybę, Rusija gali patirti greitą ir ilgalaikį pralaimėjimą, kuris taps pamoka kitiems.

„The Telegraph“ pažymima, kad Rusija mobilizuoja savo sąjungininkus, ypač gaudama dronus „Šahed“ iš Irano, artilerijos sviedinius iš Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, pramonės komponentus iš Kinijos. Tačiau Vakarų visuomenė vis dar vertina karą Ukrainoje kaip regioninį ginčą tarp dviejų kariaujančių valstybių.

„Galingiausios pasaulio autokratijos karą Ukrainoje jau suvokia kaip pasaulinį karą. Jos remia Rusiją, kad įrodytų tokių šalių galią pulti kada ir kur tik nori. JAV respublikonai blokuoja pagalbą Ukrainai nuo spalio mėnesio ir iš dalies gina savo izoliavimąsi, teigdami, kad karas Ukrainoje yra susijęs tik su Ukraina, o ne su Amerika. Tačiau taip tikrai nemano Teheranas, Pchenjanas ir Pekinas.

Karas Ukrainoje: pasaulinis aspektas

Kaip jau skelbė UNIAN, įtampa tarp Ukrainos ir JAV stiprėja dėl Ukrainos atakų prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas. JAV prezidento Joe Bideno administracija mano, tokios atakos yra neapgalvotos ir gali sąlygoti kainų augimą. Tai erzina Ukrainos vadovybę.

Taip pat teigiama, kad Vakarai gėdingai praranda Afriką, nes Rusija čia gerokai sustiprino savo buvimą ir įgijo įtaką žemyno regionams.

Gairės: karas Ukrainoje, Vakarai, sąjungininkai, Rusija, atakos, trečiasis pasaulinis karas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alex Shine

Hello. Your website looks like it could use more potential clients and customers for your business. I use special components that can deliver your business more customers, bookings, sign ups and more hands free! Reply with the word "Yes" and I will send more information! Thanks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS