Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama paskiepytas nuo COVID-19 | kl.lt

TIBETO DVASINIS LYDERIS DALAI LAMA PASKIEPYTAS NUO COVID-19

Tibeto dvasinis lyderis, 85 metų Dalai Lama šeštadienį buvo paskiepytas pirmąją vakcinos nuo COVID-19 doze Daramšalos miesto ligoninėje šiaurės Indijoje.

Pasiskiepijęs, dvasinis lyderis paragino žmones nebijoti, būti drąsiems ir pasekti jo pavyzdžiu.

„Tam, kad išvengtumėte rimtų problemų – ši injekcija yra labai, labai naudinga“, – pažymėjo jis.

Gydytojas G. D. Gupta iš Daramšalos zonos ligoninės, kur buvo atliktas skiepas, žurnalistams pranešė, kad paskiepytas Dalai Lama buvo stebimas 30 minučių.

„Jis išreiškė norą atvykti į ligoninę kaip paprastas žmogus, kad galėtų pasiskiepyti“, – pridūrė gydytojas.

Dar dešimt žmonių, gyvenančių Dalai Lamos rezidencijoje, taip pat buvo paskiepyti, pranešė gydytojas.

Visiems buvo sušvirkšta „Covishield“ vakcina – Oksfordo universiteto ir JK farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ sukurtas ir Indijos serumų instituto pagamintas preparatas.

Indijoje patvirtintų užsikrėtimo koronaviruso atvejų skaičius siekia daugiau nei 11 mln., užfiksuota daugiau nei 157 tūkst. mirčių.

Pagal užsikrėtusiųjų skaičių tik JAV nusileidžianti šalis skiepijimo programą pradėjo sausio mėnesį, o pirmiausia skiepijami sveikatos priežiūros ir priešakinės linijos darbuotojai.

Šio mėnesio pradžioje pradėta skiepyti ir vyresnio amžiaus žmones bei asmenis, kurių sveikata smarkiai sutrikusi.

Dalai Lama 1959 metais įsikūrė Daramšaloje, kai po nesėkmingo sukilimo prieš Kinijos valdžią pabėgo buvo priverstas palikti Tibetą. Kinija nepripažįsta Tibeto vyriausybės tremtyje ir kaltina Dalai Lamą siekiu atskirti Tibetą nuo Kinijos.

Dalai Lama neigia esantis separatistas ir tvirtina, kad jis tik pasisako už esminę regiono autonomiją ir gimtosios budizmo kultūros apsaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS