Tūkstančiai žmonių Londone dalyvavo eitynėse prieš antisemitizmą | kl.lt

TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ LONDONE DALYVAVO EITYNĖSE PRIEŠ ANTISEMITIZMĄ

  • 7

Tūkstančiai protestuotojų sekmadienį Londone dalyvavo eitynėse prieš antisemitizmą.

Kai kurie demonstrantai mojavo Izraelio ir Jungtinės Karalystės vėliavomis.

Protestas įvyko kitą dieną po to, kai dešimtys tūkstančių protestuotojų šeštadienį dalyvavo eitynėse Londone, reikalaudami visiško ugnies nutraukimo Izraelio ir „Hamas“ kare Gazos Ruože, kur šiuo metu iš esmės galioja laikinos paliaubos.

JK padaugėjo antisemitinių incidentų po spalio 7-ąją „Hamas“ surengtų išpuolių, kurie sukėlė naujausią konfliktą Gazos Ruože.

„Neapykanta turi išnykti. Neapykantos negali būti nei vienoje, nei kitoje pusėje“, – prasidėjus eitynėms prie Karališkųjų Teisingumo rūmų naujienų agentūrai AFP sakė 69-erių pensininkas Michaelas Jenningsas (Maiklas Dženingsas).

Demonstrantai, prie kurių prisijungė ir buvęs ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), eidami prie parlamento laikė plakatus su užrašu „Nulis tolerancijos antisemitizmui“.

Jie taip pat rodė „Hamas“ kovotojų pagrobtų izraeliečių ir užsieniečių nuotraukas.

„Prašome taikos“

„Esame čia tam, kad palaikytume Izraelį. Atvykome prašyti paleisti visus įkaitus“, – AFP sakė Izraelio vėliava apsigaubusi 52-ejų metų Debby Goldberg (Debi Goldberg).

„Mes čia prašome taikos, nes norime, kad šis košmaras baigtųsi“, – pridūrė iš Argentinos kilusi Izraelio pilietė D. Goldberg.

37-erių muzikos terapeutas Omeras Plotniarzas sakė, kad taip nerimavo dėl antisemitizmo, jog į eitynes neišleido žmonos ir vaiko.

„Mes čia ne dėl neapykantos žmonėms. Mes nesame čia tam, kad ragintume žudyti. Spalio septintąją pabudome naujoje realybėje ir visi esame dėl to traumuoti“, – sakė jis AFP.

Tiesiog norime grįžę namo rasti savo kūdikius, žmonas, brolius, seseris, visus, kurie grįžo namo.

O. Plotniarzas ir kiti protestuotojai nešiojo lipdukus su užrašais: „Mūsų meilė stipresnė už jūsų neapykantą“.

„Tiesiog norime grįžę namo rasti savo kūdikius, žmonas, brolius, seseris, visus, kurie grįžo namo“, – pridūrė O. Plotniarzas.

Sekmadienį, trečią trumpalaikių paliaubų dieną, turėtų būti paleista trečia „Hamas“ įkaitų grupė.

Izraelio valdžios institucijų teigimu, spalio 7 dieną „Hamas“ ir kiti palestiniečių ginkluoti užpuolikai Izraelyje per kruvinus išpuolius paėmė apie 240 įkaitų ir nužudė 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis į spalio 7-osios išpuolį atsakė masiniais bombardavimais ir antžeminėmis operacijomis Gazos Ruože, per kurias, „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, jau žuvo jau beveik 15 tūkst. žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų.

Žydų labdaros organizacija „Community Security Trust“ (CST) per 40 dienų nuo pirmojo „Hamas“ išpuolio iki lapkričio 15 dienos užregistravo mažiausiai 1 324 antisemitinius incidentus.

Tai daugiau nei 1984 metais, kai pradėta registruoti incidentus ir daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai buvo užregistruoti 217 antisemitiniai incidentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jo

Juk ir princas vedes žydaitę ko stebėtis o kur Rotšildu itaka Anglijai ir karališkai šeimai.

siaips

Mitinguojančiu pasisakymu retorika, ar tai butu žydas ar tai butu LGBT, ar tai butu feministe yra ta pati. Net pasisakymu tekstuose vyrauja tie pats žodžiai. Jie aukos. Juos naikinama. Jie tiesiog žudomi. O neapykanta iš jų išeina o ne iš normaliu žmonių.

>klauseliui

Jus gerai pastebejot ,arabai yra siaures afrikos gyventojai - musulmonai , tuo tarpu artimuju rytu gyventojai yra persai , ju mentalitetas sviesmeciais aukstesnis uz arabu ir labai uzpyksta pavadinti arabais.tuo tarpu zydas atklydes is Egipto ir todel yra arabas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS