Tunise šimtai protestuotojų pasmerkė rasizmą | kl.lt

TUNISE ŠIMTAI PROTESTUOTOJŲ PASMERKĖ RASIZMĄ

Tuniso sostinėje šeštadienį šimtai protestuotojų išėjo į gatves pasmerkti rasizmo ir išreikšti solidarumo su migrantais po to, kai vis labiau autoritariniu tampantis šalies lyderis pareiškė, kad rengiamas sąmokslas ištrinti jo šalies identitetą įvežant afrikiečius iš Užsachario Afrikos.

Tuniso žurnalistų sąjungos ir kelių nevyriausybinių organizacijų surengtoje demonstracijoje per Tuniso centrą žygiavo žmonės, šaukdami „ne rasizmui“, „solidarumas su migrantais“ ir „ne policijos represijoms“.

Prezidentas Kaisas Saiedas (Kaisas Sajedas) anksčiau šią savaitę pareiškė, kad reikia imtis „skubių priemonių“ sprendžiant nelegalių imigrantų iš Užsachario Afrikos šalių atvykimo problemą „su jų daug smurto, nusikaltimų ir nepriimtinos praktikos“.

Tuniso socialinių ir ekonominių teisių forumo atstovas Romdhane Ben Amor (Romdanas Ben Amoras) apgailestavo, kad po K. Saiedo komentarų padaugėjo rasistinių išpuolių prieš migrantus iš Užsachario šalių.

„Pastebėjome bandymų išvyti kai kuriuos migrantus iš jų namų, – sakė jis naujienų agentūrai AP. – Kitiems neleidžiama važiuoti viešuoju transportu.“

Tuniso komikė Fatma Saidane (Fatma Saidanė) pasmerkė „apgailėtinus veiksmus“, nukreiptus prieš kai kuriuos Užsachario Afrikoje gyvenančius žmones, ir paragino žmones būti pilietiškus.

„Negalime pulti ar įžeidinėti žmonių, gyvenančių mūsų žemėje, lygiai taip pat, kaip nesutinkame, kad Europoje būtų blogai elgiamasi su mūsų tautiečiais“, – teigė ji.

Anot Kaserino, kalnuoto regiono, esančio netoli Alžyro, prokuroro pavaduotojo Riadho Nouioui (Riado Navaviju), pastarosiomis dienomis buvo sulaikyta apie 100 migrantų iš Užsachario šalių, neteisėtai kirtusių Tuniso sieną. Kiti migrantai į šalį atvyksta iš kaimyninės Libijos.

K. Saiedo komentarai sukėlė audrą socialiniuose tinkluose ir nevyriausybinių organizacijų pasmerkimą. Tunise, kuris kadaise buvo giriamas kaip vienintelė kylanti demokratija arabų pasaulyje, pastaruoju metu taip pat vyko susidorojimas su opozicijos politikais ir aktyvistais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vardas

suknistų bolševikų banda.

egu jie

pirmiausia išmoksta savo bobas žmogum o ne gyvuliu laikyt ir tik paskui lenda į eterį su savo sugalvojimais.Smerkėjai bl

o

juk viskas prasidejo nuo britu monarchijos pries simtmecius i kuriu blogio politika prisijunge sionsatanystai ir po siuo jau paruostu /stogu/ vykdo terora visame pasauly ka ir matome siandien globalistu saikos ???===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS