Turistai vengia potvynių skandintos Venecijos | kl.lt

TURISTAI VENGIA POTVYNIŲ SKANDINTOS VENECIJOS

Po lapkritį Veneciją skandinusių potvynių lagūnos miestas skundžiasi dideliu turistų srautų sumažėjimu. Abi paskutines lapkričio savaites ir gruodžio pradžioje buvo atšaukta apie 40 proc. viešbučių ir butų rezervacijų.

Turizmo sektorius pažymi ir sumažėjusius rezervacijų skaičius Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiui. „Tai katastrofa. Turistai nežino, kaip funkcionuoja potvynis Venecijoje. Jie mano, kad miestas skęsta kiekvieną kartą“, – sakė Venecijos viešbučių savininkų asociacijos (AVA) direktorius Claudio Scarpa, kurį cituoja žiniasklaida.

„Miestas, kažkada sprogęs nuo turistų gausos, dabar turi juos medžioti“, – komentavo Italijos laikraštis „La Repubblica“. Venecijos „Marco Polo“ oro uostas pastarąjį mėnesį registravo 20 proc. mažesnius keleivių srautus. Kad priviliotų užsieniečių į Veneciją, viešbučių savininkai įvairiuose socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą, kuriame pasakoja, kad miestas grįžta į kasdienybę.

„Aš dar niekuomet Venecijoje nemačiau tiek mažai turistų. Taip, buvo dramatiškų dienų, tačiau dabar mes vis jau atsitiesėme“, – sakė parduotuvių, įsikūrusių aplink Morkaus aikštę, savininkų sąjungos prezidentas Claudio Varnieris. Esą yra pavojus, kad pirmiausiai mažesnės parduotuvės nukentės dėl sumažėjusio turistų skaičiaus.

Lapkričio 12-ąją vanduo Venecijoje pakilo 187 cm virš jūros lygio. Tai buvo aukščiausias lygis nuo pragaištingų potvynių 1966-aisiais, kai buvo pasiekti 194 cm. Potvynis padarė žalos už milijardą eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS