Turkija ragina ištaisyti „klaidą“ šalių, iš kurių leidžiama atvykti į Europą, sąraše | kl.lt

TURKIJA RAGINA IŠTAISYTI „KLAIDĄ“ ŠALIŲ, IŠ KURIŲ LEIDŽIAMA ATVYKTI Į EUROPĄ, SĄRAŠE

Ankara trečiadienį paragino Europos Sąjungą ištaisyti „klaidą“, dėl kurios Turkija nebuvo įrašyta į koronaviruso atžvilgiu saugių bloko kelionių partnerių sąrašą, ir sakė esanti dėl to nusivylusi.

Antradienį Briuselis parengė sąrašą, į kurį įtraukė 15 šalių, įskaitant Australiją ir Maroką, kur situacija dėl koronaviruso laikoma pakankamai saugia, kad jų piliečiai nuo liepos 1-osios galėtų atvykti į ES. Tačiau sąraše nėra JAV, taip pat Rusijos ir Turkijos.

„Turkijos nebuvimas šiame sąraše nuvilia“, – sakoma turkų Užsienio reikalų ministerijos atstovo Hami Aksoy (Chamio Aksojaus) pareiškime.

„Tikimės, kad ši klaida bus kuo greičiau ištaisyta“, – sakė H. Aksoy ir pridūrė, kad sprendimą derėjo priimti remiantis „objektyviais kriterijais“.

Jis tvirtino, kad Turkija gerai dorojosi su koronaviruso protrūkiu, ir akcentavo šalies „atsargumo priemones, nuveiktą darbą ir sėkmę“.

Turkijoje nuo protrūkio pradžios užregistruotas 5 131 mirties nuo koronaviruso atvejis ir kone 200 tūkst. užsikrėtimo atvejų, rodo antradienį paskelbti Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

Tačiau gydytojai reiškė susirūpinimą tuo, kad Turkija nesilaiko visų Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) informavimo standartų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Karys

Oi sultonas Europą dabar statys rakom.kaip norės ir kiek norės!pareikalaus milijardų ir bemat gaus !o jei ne atidaro vartus ir miljooooonus karių kaip skėrių vėl pasiunčia į Vokietiją!arba priimti visus muslimus arba amžinai mokėti chanui duoklę!Putinas iš laimės turi prisigert

hara

Is Azijos saliu i ES neileidziama. Vaziuok pas putleri, pakalbek apie rusiskas raketas, apie dar ka nors...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS