Turkijos ir Rusijos prezidentai rugpjūčio 5-ąją susitiks Sočyje | kl.lt

TURKIJOS IR RUSIJOS PREZIDENTAI RUGPJŪČIO 5-ĄJĄ SUSITIKS SOČYJE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) susitiks su Rusijos kolega Vladimiru Putinu rugpjūčio 5 dieną Juodosios jūros pakrantės kurorte Sočyje, pranešė Turkijos prezidentūra.

Abu vadovai pirmą kartą po Rusijos invazijos į Ukrainą susitiko liepos 19 dieną Teherane vykusiame aukščiausiojo lygio susitikimo dėl Sirijos kuluaruose.

R. T. Erdoganas stengiasi, kad Turkija, palaikanti gerus santykius tiek su Maskva, tiek su Kyjivu, taptų diplomatinių pastangų, kuriomis siekiama sustabdyti penkis mėnesius trunkantį karą, centru.

Turkija, bendradarbiaudama su Jungtinėmis Tautomis, praėjusią savaitę Stambule pasiekė, kad kariaujančios šalys pasirašytų susitarimą, kuriuo siekiama atnaujinti grūdų gabenimą per Juodąją jūrą.

Savo ruožtu Rusijai nerimą kelia R. T. Erdogano grasinimai pradėti naują karinį įsiveržimą į šiaurės Siriją.

Rusija ir Iranas palaiko Sirijos vyriausybę dešimtmetį trunkančiame konflikte, o Turkija remia įvairias sukilėlių grupuotes.

V. Putinas ir Irano lyderiai praėjusią savaitę ragino R. T. Erdoganą nesiimti naujų karinių veiksmų Sirijoje.

Ekspertų nuomone, prieš pradėdama naują kampaniją Sirijos šiaurėje prieš kurdų kovotojus, kuriuos Ankara laiko „teroristais“, Turkija norėtų gauti Rusijos ir Irano pritarimą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Turkija, Rusija, Vladimiras Putinas, Sočis, Recepas Tayyipas Erdoganas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS