Turkijos premjeras nepatenkintas prokurdiškos partijos lyderio vizitu Rusijoje | kl.lt

TURKIJOS PREMJERAS NEPATENKINTAS PROKURDIŠKOS PARTIJOS LYDERIO VIZITU RUSIJOJE

  • 0

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) antradienį kritikavo pagrindinės opozicinės kurdų partijos lyderio vizitą į Rusiją, esant įtemptiems Maskvos ir Ankaros santykiams dėl numušto Rusijos karinio lėktuvo.

Selahattinas Demirtasas (Selachatinas Demirtašas), opozicinės Liaudies demokratų partijos (HDP) lyderis, trečiadienį turėtų susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministrų Sergejumi Lavrovu.

„Kodėl jie (HDP) ten nevažiavo prieš du mėnesius? Kodėl jie važiuoja tokiu metu?“, – klausė A.Davutoglu klausė savo partijos parlamentarų susitikime.

Turkijos pajėgoms lapkričio 24 dieną numušus Sirijos karinį lėktuvą prie Sirijos sienos, abiejų šalių santykius ištiko krizė, o Maskva apkaltino Ankarą iš anksto suplanuota provokacija.

A.Davutoglu įtarimų kėlė S.Demirtaso vizito laikas.

„Kodėl jie vyksta tokiu metu į šalį, su kuria mes išgyvename krizę dėl šios šalies oro erdvės pažeidimo?“, – stebėjosi A.Davutoglu.

S.Demirtasas, laikomas vieninteliu politiku Turkijoje, kuris gali varžytis su prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) savo charizma, nesėkmingai buvo metęs jam iššūkį 2014 metų prezidento rinkimuose.

Ankara su nerimu stebi, ar po lėktuvo numušimo Maskva nesustiprins ryšių su kurdų grupuotėmis ir, ypač, ar Maskva leis Sirijos kurdams atidaryti savo biurą Maskvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS