Turkijos vadovas pažėrė kritikos V. Putiną žudiku pavadinusiam J. Bidenui | kl.lt

TURKIJOS VADOVAS PAŽĖRĖ KRITIKOS V. PUTINĄ ŽUDIKU PAVADINUSIAM J. BIDENUI

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) penktadienį įsivėlė į JAV ir Rusijos prezidentų žodžių karą, kritikuodamas Joe Bideną (Džo Baideną) dėl sprendimo pavadinti Vladimirą Putiną „žudiku“.

„Pono Bideno komentaras apie Putiną nedera valstybės vadovui“, – po penktadienio pamaldų Stambule žurnalistams sakė turkų lyderis ir pagyrė V. Putiną už „protingą“ ir „taktišką atsakymą“.

Per interviu televizijai „ABC News“, J. Bideno buvo paklausta, ar jis sutiktų su teiginiu, kad V. Putinas yra žudikas.

„Taip“, – atsakė J. Bidenas ir savo pasisakymu tučtuojau sukėlė didžiausią pastarųjų metų krizę Rusijos ir JAV santykiuose.

V. Putinas ketvirtadienį pašiepė amerikiečių prezidentą, atsakydamas jam „kas ant kito sako – ant savęs pasisako“ ir palinkėdamas 78 metų valstybės vadovui tvirtos sveikatos.

„Sakau tai be ironijos, nejuokaudamas“, – pareiškė 68 metų V. Putinas.

Minėti R. T. Erdogano komentarai atspindi naują įtampą, kilusią Ankaros ir Vašingtono santykiuose, J. Bidenui sausį perėmus Baltųjų rūmų vairą iš savo pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo).

R. T. Erdoganas tebelaukia skambučio iš J. Bideno, kurio administracija yra atkreipusi dėmesį į prastėjančią žmogaus teisių padėtį Turkijoje.

Turkijos ir JAV santykius taip pat apsunkino Ankaros sprendimas įsigyti iš Maskvos pažangių oro erdvės gynybos sistemų S-400, kurios, Vašingtono teigimu, kelia grėsmę NATO gynybai.

Turkų valdžia taip pat nepamiršta, kaip J. Bidenas duodamas interviu 2019 metų pabaigoje R. T. Erdoganą pavadino „autokratu“.

Nepaisydamas nesutarimų dėl Sirijos, Turkijos prezidentas V. Putiną yra pavadinęs „draugu ir strateginiu partneriu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas Lietuvis

Nuo kada peliukas pyksta ant katino?

Ne arabas

Kada juos ismes is NATO?

senolių išmintis

Šaunuolis p.Putinas,kad tokį netaktišką, grubų įžeidimą priėmė labai taktiškai---palinkėdamas oponentui sveikatos.Gaila Amerikos ,kad išsirinko tokį žemos kultūros prezidentą.Su tokiu p.prezidentu kris valstybės ekonomika ir buvę dalykiški santykiai su kitomis valstybėmis.Kentės visi ten gyvenantys žmonės.Pagarba Turkijos p.Prezidentui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS