TVF: Kinijos ekonomika šiemet augs beveik 8 proc. | kl.lt

TVF: KINIJOS EKONOMIKA ŠIEMET AUGS BEVEIK 8 PROC.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad 2021 m. Kinija bus pagrindinis pasaulio ekonomikos variklis, o jos bendrasis vidaus produktas (BVP) augs 7,9 proc.

Tai yra kiek prastesnė prognozė nei spalį, kuomet TVF teigė, kad Kinijos ekonomika 2021 m. augs 8,2 proc. Vis dėlto, TVF ekspertai mano, kad Kinijos ekonomika augs kur kas sparčiau nei kitų, nuo koronaviruso pandemijos labiau nukentėjusių, šalių.

„Kinijos ekonomika ir toliau greitai atsigauna nuo pandemijos, tam padeda aktyvūs valdymo veiksmai ir greita politikos reakcija, siekiant sumažinti krizės poveikį“, – sakoma TVF ataskaitoje.

Kinija savo 2020 m. ekonomikos duomenis skelbs sausio 18 d.

TVF mano, kad pernai Kinijos BVP augo 1,9 proc. Tai reikštų, kad Kinija būtų vienintelė iš didžiųjų pasaulio šalių, kurių BVP 2020 m. nemažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čiubaka

Kinijos ekonomika per bemaž 30 metų patopo viena stipriausių pasaulyje, o pagal BVP dydį - tai jis didžiausias (2019 metais - 23 trilijardai). 2020 kinai pasirašė RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership) sutartį - suformuosiančią didžiausią istorijoje prekybinį bloką, įtraukiantį 15 Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalių. Metų sandūroje pasirašė prekybos susitarimą su ES. Kas leis ir toliau augti šalies ekonomikai. Pas mus apie tai mažai kalbama, nes -aitės, -ytės ir -ielius toliau ruošiasi karui su Rusija, griauna santykius su kaimynais ir smaugia verslą (sanatorija Belorus). Prie to dar viena -aitė, pareiškia, kad laikini ekonominiai sunkumai dėl sankcijų Baltarusijai yra pateisinami.

Trumpas

kaltas su muitais kinieciams ,kad pasaulis nedirba , ekonomika stoja. Geltonieji paleido virusa ,o patys stampuoja mums prekes !

Efa

Manau Jie mums virusiuka, o mes jiems ekonomika keliam ,valio europos proto gumbams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS