Ukraina areštavo praėjusią savaitę sulaikytą Rusijos tanklaivį | kl.lt

UKRAINA AREŠTAVO PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ SULAIKYTĄ RUSIJOS TANKLAIVĮ

  • 6

Ukrainos teismas antradienį išdavė leidimą areštuoti praėjusią savaitę sulaikytą Rusijos tanklaivį, kuris, įtariama, pernai lapkritį blokavo ukrainiečių karinius laivus per incidentą Kerčės sąsiauryje, informavo karinis prokuroras Anatolijus Matijosas.

Pietinio Odesos miesto teismas nurodė areštuoti tanklaivį „Nika Spirit“, rodo dokumentai, A. Matijoso paskelbti socialiniuose tinkluose.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) praėjusią savaitę pranešė kartu su karine prokuratūra sulaikiusi Rusijos tanklaivį „Nejma“, pernai lapkritį blokavusį ukrainiečių karinius laivus per incidentą Kerčės sąsiauryje.

Ukrainos sienų apsaugos tarnyba nurodė, kad į Izmajilo uostą pietinėje Odesos srityje atplaukė Rusijos tanklaivis „Nika Spirit“. Ukrainiečių pareigūnai sakė nustatę, kad šis laivas yra pervadintas tanklaivis „Nejma“, panaudotas Kerčės sąsiauriui blokuoti. Manoma, kad laivą valdanti Rusijos bendrovė pakeitė jo pavadinimą, siekdama nuslėpti ryšį su minėtu incidentu.

Kiek vėliau SBU nurodė neužfiksavusi, kad to tanklaivio įgula būtų pažeidusi jūrų teisę ar Ukrainos įstatymus, todėl nebuvo pagrindo jūrininkus sulaikyti, ir jie praėjusią savaitę sugrįžo namo į Krasnodarą Rusijoje.

Per incidentą, įvykusį lapkričio 25 dieną, Rusija sulaikė Ukrainos karinius laivus „Nykopol“, „Berdiansk“ ir vilkiką „Jany Kapu“, mėginusius iš Juodosios jūros nuplaukti į Azovo jūrą per Kerčės sąsiaurį šalia Maskvos aneksuoto Krymo. Rusija taip pat sulaikė 24 šių laivų įgulų narius ir ruošiasi juos teisti už „neteisėtą valstybės sienos kirtimą“.

Ukrainos pareigūnai nurodė, kad Rusijos tanklaivis „Nejma“ dalyvavo blokuojant Ukrainos karinių laivų judėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To G

Tau viskas gerai?

...

Hitleris buvo sanitaras, sunki misija ir Putinui tenka.

G

Hitleris ir jo pasiekėjai nekentė žydų, dabar putinas ir jo pasiekėjai nekenčiau Europiečių ir Amerikiečių. Istorija kartojasi. Putinas baigs taip pat, kaip Hitleris.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS