Ukraina Lenkijos ambasadai Kyjive įteikė notą dėl prekybos suvaržymų | kl.lt

UKRAINA LENKIJOS AMBASADAI KYJIVE ĮTEIKĖ NOTĄ DĖL PREKYBOS SUVARŽYMŲ

Ukraina šeštadienį paskelbė įteikusi Lenkijos ambasadai Kyjive notą dėl nepriimtinais pavadintų prekybos suvaržymų ukrainietiškiems žemės ūkio produktams.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka sakė, kad „notos dėl kategoriškai nepriimtinos žemės ūkio produktų importo iš Ukrainos suvaržymų situacijos“ buvo nusiųstos Lenkijos ambasadai ir Europos Sąjungos misijai Ukrainoje.

Lenkija yra svarbi Ukrainos, kovojančios su Rusijos invazija, sąjungininkė.

Oficialus Kyjivo protestas Lenkijai ir ES pareikštas po to, kai kelios Ukrainos kaimynės, įskaitant Lenkiją, reaguodamos į savo ūkininkų protestus dėl kritusių kainų įvedė laikinus prekybos barjerus ukrainietiškiems grūdams ir kitiems produktams.

Galiausiai Bulgarija, Vengrija, Lenkija, Rumunija ir Slovakija penktadienį susitarė leisti Ukrainos eksportuojamų žemės ūkio produktų tranzitą.

Kyjivas paragino nedelsiant atnaujinti eksportą ir sakė, kad suvaržymais buvo pažeistas Ukrainos ir ES asociacijos susitarimas.

Ukrainos finansų ministras Serhijus Marčenka šeštadienį per ES finansų ministrų susitikimą Stokholme sveikino pasiektą susitarimą dėl žemės ūkio produktų eksporto į bloką ir per jį į pasaulio rinkas.

Rusijai užpuolus Ukrainą, buvo smarkiai apribotas ukrainietiškų grūdų eksportas Juodąja jūra, todėl dalį eksporto teko nukreipti sausuma.

Gairės: Ukraina, Lenkijos ambasada, Nota, prekybos suvaržymai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS