Ukraina: Lenkijos vežėjų blokada prie bendros šalių sienos baigėsi | kl.lt

UKRAINA: LENKIJOS VEŽĖJŲ BLOKADA PRIE BENDROS ŠALIŲ SIENOS BAIGĖSI

  • 0

Vilkikų vairuotojai sekmadienį nutraukė krovinių blokadą prie bendros šalių sienos, pranešė Ukrainos pareigūnai, praėjus kelioms dienoms po to, kai šalys aptarė, kaip išspręsti nesutarimus, dėl kurių pašlijo jų santykiai.

Lenkijos vežėjai nuo lapkričio pradžios blokavo sienos kirtimo punktus, protestuodami prieš, jų teigimu, nesąžiningą Ukrainos sunkvežimių vairuotojų konkurenciją.

Ukrainos pasienio tarnyba platformoje „Telegram“ sekmadienį pranešė, kad protesto akcija Lenkijos–Ukrainos sienos perėjoje Medykoje baigėsi 9 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku ir buvo atnaujinta sunkvežimių registracija ir leidimas kirsti sieną.

Nuo 2022 metų vasario, kai prasidėjo Rusijos plataus masto invazija, Europos Sąjunga, solidarizuodamasi su Ukraina, panaikino reikalavimą Ukrainos transporto įmonėms turėti leidimus įvažiuoti į šalį. Išimtis buvo pratęsta iki 2024 metų birželio.

Lenkijos sunkvežimių vairuotojų teigimu, atsisakius leidimų, sumažėjo jų pajamos. Tuo tarpu Ukraina labai pasikliauja šiuo maršrutu eksportuodama ir importuodama prekes, ypač dėl to, kad Juodosios jūros uostai buvo užblokuoti dėl karo su Rusija.

Dėl protestų susidarė ilgos transporto priemonių eilės ir atsirado didelė įtampa. Lenkija yra viena iš ištikimiausių Kyjivo sąjungininkių ES ir yra priėmusi šimtus tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių.

Penktadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir kiti aukšto rango pareigūnai Kyjive susitiko naujuoju Lenkijos užsienio reikalų ministru Radoslawu Sikorskiu (Radoslavu Sikorskiu), kad aptartų blokados sprendimo būdus.

Naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas ne kartą pabrėžė, kad remia Ukrainą, ir pažadėjo susitarti su nepatenkintais savo šalies sunkvežimių vairuotojais.

Gairės: Lenkijos vežėjų blokada, karas Ukrainoje, vilkikų vairuotojai, Lenkijos ir Ukrainos siena
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS