Ukraina neleido buvusiam prezidentui susitikti su V. Orbanu | kl.lt

UKRAINA NELEIDO BUVUSIAM PREZIDENTUI SUSITIKTI SU V. ORBANU

  • 9

Ukrainos pasieniečiai penktadienį neleido eksprezidentui Petro Porošenkai išvykti iš šalies, nes jis planavo susitikti su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, pranešė Kyjivo saugumo tarnybos.

2014–2019 metais valdžioje buvęs P. Porošenka buvo suplanavęs kelis aukšto lygio susitikimus užsienyje, tačiau penktadienį pareiškė, kad jo kelionę teko atšaukti, nes jis buvo apsuktas pasienyje.

Šeštadienį paskelbtame pareiškime Ukrainos saugumo tarnyba SBU nurodė, kad buvęs lyderis buvo grąžintas atgal dėl planuoto susitikimo su V. Orbanu, ES vadovu, kuriam Kyjivas priekaištauja dėl jo prorusiškos pozicijos.

SBU teigė, kad V. Orbanas sistemingai reiškia antiukrainietišką poziciją, ir tvirtino, kad Maskva planavo šį susitikimą panaudoti savo informacinėse ir psichologinėse operacijose prieš Ukrainą.

P. Porošenkai ir anksčiau teko susidurti su panašia situacija, įskaitant praėjusių metų gegužę, kai jis planavo vykti į NATO šalių parlamentų vadovų susitikimą Lietuvoje.

Pasitraukus iš prezidento posto, P. Porošenkos atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas dėl kaltinimų valstybės išdavyste ir korupcija, kuriuos, jo teigimu, organizavo jo įpėdinis ir politinis varžovas, dabartinis prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Jiedu susigrūmė 2019-aisiais Ukrainos prezidento rinkimuose, o P. Porošenkos vadovaujama partija „Europos solidarumas“ yra antra pagal dydį parlamente (Aukščiausioje Radoje) po V. Zelenskio partijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

UKRAINAI ŠAKIAI

Jeigu jau Kijevo meras Klyčko pareiškė, kad Zelenskiui teks atsakyti už pridarytas klaidas...Ukrainai ir asmeniškai Zelenskiui ateina paskutinioji. Atsakys ne tik už klaidas, bet ir milijardines vagystes.

o

matomai pajuto kad teks neuzilgo atsakyt uz parduotas zemes tai bando pustyt padus i neutralia sali nuo briusdiktaturos peraugusios i ursulgenocida su vis omis velniu /vertybemis/ pppz=0

kas neleido

o Lietuvoje kas leidžia - neleidžia tauta ar Prezidentas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS