Ukraina nutraukia pasų išdavimą užsienyje gyvenantiems šaukiamojo amžiaus vyrams | kl.lt

UKRAINA NUTRAUKIA PASŲ IŠDAVIMĄ UŽSIENYJE GYVENANTIEMS ŠAUKIAMOJO AMŽIAUS VYRAMS

  • 0

Ukraina nustojo išdavinėti naujus pasus kai kuriems užsienyje gyvenantiems šaukiamojo amžiaus vyrams, siekdama paskatinti juos grįžti į tėvynę, kol kariuomenė susiduria su sunkumais fronto linijoje, iš dalies dėl didėjančio karių trūkumo, teigiama trečiadienį paskelbtuose teisės aktuose.

Ukrainos vyriausybės paskelbtuose iš dalies pakeistuose teisės aktuose teigiama, kad vyrai, kuriems taikoma ši priemonė, negalės gauti naujų pasų Ukrainos diplomatinėse atstovybėse užsienyje.

Tačiau išsamesnės informacijos nebuvo pateikta.

Naujausia priemonė buvo paskelbta kitą dieną po to, kai sustabdytas konsulinių paslaugų teikimas užsienyje gyvenantiems 18–60 metų vyrams. Šios pastangos atspindi bandymą plėsti kariuomenės gretas.

Trečiadienį Ukrainos užsienio reikalų ministerija išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad jos konsulinės procedūros nesikeičia.

Vis dėlto tai reiškia, kad Ukrainoje įsigaliojus naujajam mobilizacijos įstatymui, karinio amžiaus vyrai, kurių duomenys apie karinę tarnybą bus atnaujinti, vis dar galės gauti naujus pasus.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos pajėgos, kurias rusai gerokai lenkia ginkluotės ir personalo skaičiumi, nuolat užleidžia pozicijas Maskvos pajėgoms, neseniai užėmusioms rytinį Avdijivkos miestą ir dabar įsitvirtinančioms aplinkiniuose kaimuose.

Gairės: karas Ukrainoje, pasas, mobilizacija, Maskva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS