Ukraina: raginimai derėtis su Rusija yra nepagrįsti | kl.lt

UKRAINA: RAGINIMAI DERĖTIS SU RUSIJA YRA NEPAGRĮSTI

  • 0

Po pranešimų, kad Ukrainos sąjungininkės spaudžia ją derėtis su Rusija, Kyjivas ketvirtadienį sukritikavo tokius raginimus.

Praėjus metams ir devyniems mėnesiams po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, po didžiulių Ukrainos ir Rusijos pajėgų puolamųjų veiksmų ilga fronto linija iš esmės nesikeičia.

„Tie, kas teigia, kad Ukraina dabar turėtų derėtis su Rusija, yra arba neinformuoti, arba suklaidinti“, – socialiniuose tinkluose pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Arba jie yra Rusijos pusėje ir nori, kad [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas padarytų pertrauką prieš dar didesnę agresiją“, – pridūrė jis.

D, Kulebos teigimu, nuo 2014 metų, kai Rusijos remiami separatistai perėmė didelės Rytų Ukrainos dalies kontrolę, o Maskva vienašališkai aneksavo Krymo pusiasalį, Kyjivas su Maskva surengė šimtus derybų etapų.

Derybos, kurioms tarpininkavo Vokietija ir Prancūzija ir po kurių 2019 metais Paryžiuje įvyko tiesioginis V. Putino ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio susitikimas, neatnešė ilgalaikės taikos.

D. Kuleba pridūrė, kad šiomis derybomis nepavyko „sutrukdyti Putinui 2022 metų vasario 24 dieną pradėti brutalią invaziją į Ukrainą“.

Ukrainos ir Rusijos delegacijos buvo susitikusios ankstyvuoju karo etapu, tačiau V. Zelenskis nutraukė derybas po to, kai 2022 metų pavasarį Bučos mieste ir kituose netoli Kyjivo esančiuose miestuose buvo nustatyti žiaurūs nusikaltimai.

Praėjusią savaitę V. Zelenskis sakė, kad Ukraina nepasirengusi deryboms su Rusija, nebent Maskvos kariai atsitrauktų.

Jis taip pat atsisako derybų, kol V. Putinas lieka valdžioje.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį teigė: „Kyjive ir Vašingtone atėjo laikas visiems suprasti, kad Rusijos neįmanoma nugalėti mūšio lauke“.

Jis taip pat sakė, kad dialogas labai reikalingas ir kad Maskva yra pasirengusi jį pradėti.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, derybos, derybos su Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS