Ukraina sako esanti šokiruota, kad JAV dar nepatvirtino karinės pagalbos paketo | kl.lt

UKRAINA SAKO ESANTI ŠOKIRUOTA, KAD JAV DAR NEPATVIRTINO KARINĖS PAGALBOS PAKETO

  • 0

Ukraina antradienį pareiškė esanti šokiruota, kad Jungtinės Valstijos dar nepatvirtino 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) vertės karinės pagalbos paketo, tuo metu, kai, praėjus daugiau kaip dvejiems metams nuo Rusijos invazijos pradžios, ukrainiečių pajėgos susiduria su šaudmenų stygiumi mūšio lauke.

„Kas iš tikrųjų svarbu ir kas mus šokiruoja, yra tai, kad sprendimas dar nepriimtas“, – sakė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba internetiniame susitikime su užsienio žiniasklaida.

Amerikiečių gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) anksčiau antradienį pažadėjo, kad Jungtinės Valstijos neleis Ukrainai palūžti kare su Rusija, nors Kongresas vis dar stabdo tolesnės pagalbos teikimą.

Respublikonų vadovaujamiems Atstovų Rūmams blokuojant naują paramą Ukrainai, Jungtinės Valstijos įspėja, kad neseniai suteikto 300 mln. dolerių (274 mln. eurų) paketo pakaks tik kelioms savaitėms.

„Jungtinės Valstijos neleis Ukrainai palūžti“, – Vokietijoje pradėdamas Ukrainos tarptautinių rėmėjų susitikimą žurnalistams pabrėžė L. Austinas.

„Esame pasiryžę aprūpinti Ukrainą ištekliais, reikalingais pasipriešinti Kremliaus agresijai“, – pridūrė jis.

Vašingtonas praėjusią savaitę paskelbė apie 300 mln. dolerių vertės skubų ginklų paketą, tačiau L. Austinas teigė, kad jį pavyko sudaryti tik panaudojus pinigus, kuriuos Pentagonas sutaupė kitiems pirkiniams.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dieną prieš tai paskelbtame pareiškime teigė, jog Kyjivui „nepaprastai svarbu, kad Kongresas netrukus užbaigtų visas būtinas procedūras ir priimtų galutinį sprendimą“ dėl paramos.

Gairės: JAV, karinės pagalbos paketas, karas Ukrainoje, Dmytro Kuleba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS