Ukraina skęsta kraujyje, o parama stringa: rytoj gali būti vėlu | kl.lt

UKRAINA SKĘSTA KRAUJYJE, O PARAMA STRINGA: RYTOJ GALI BŪTI VĖLU

  • 0

Kruvina ataka prieš Ukrainą, įvykusi spalio 10 d., sukėlė šoką pasaulio bendruomenei ir tarptautiniams lyderiams. Ko politikai ragina imtis Europos Parlamentą, pasakojama LNK reportaže.

Daugiau nei 80 raketų paleista ne tik į Kyjivą, tačiau ir į netoli Lenkijos esantį Lvivo miestą.

„Atakuoti civilių miestai, ne karinės pozicijos ar objektai. Matyt, kad V. Putino Rusija sustatė visus taškus ant „i“, – sakė europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Tvirtinama, kad šiuo smūgiu Rusija vėl parodė, kokia tai valstybė, kokiais principais vadovaujasi. Tikimasi, jog bus paveiktas Vakarų pasaulio supratimas ir šalių lyderiai drauge imsis atitinkamų atsakomųjų veiksmų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Tikiu, atėjome prie tos ribos, kur pasmerkimai akivaizdūs. Turime siųsti aiškią politinę poziciją Ukrainai ir jos žmonėms. Manau, jog turime artėti prie akimirkos, kai Ukrainos dangus bus saugus“, – tikino P. Auštrevičius.

Norint uždaryti Ukrainos oro erdvę, reikėtų tinkamos priešlėktuvinės gynybos. Tam turėtų pritarti visos Europos valstybės narės, paskirti finansinę paramą.

„Tai būtina. Galbūt ne su naikintuvais, bet su moderniomis gynybinėmis sistemomis. Turime parodyti, kad vienodai vertiname visų žmonių gyvybes. Rytoj gali būti vėlu“, – pabrėžė P. Auštrevičius.

Spėliojama, ar tokios atakos tėra agresyvaus keršto pradžia, ar drįs V. Putinas griebtis branduolinio ginklo.

229-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Eskalacijų tikrai bus. Ukrainos kariai pasirodė kaip kietas riešutėlis, tad visas pyktis nukreiptas į civilius“ , – prognozavo P. Auštrevičius.

Tikinama, kad Rusija toliau sieks griauti infrastruktūrą, kelius, tiltus, miestus.

„Siekiama parodyti, kokia galinga Rusija“, – spėjo P. Auštrevičius.

Rytoj gali būti vėlu.

Tolimesnis viską griaunančių ginklų naudojimas – garantuotas.

„Nebesvarbu, kokius Rusija naudos ginklus. Bet kokiu atveju grius Ukrainos miestai ir žus žmonės, tad mūsų atsakas turi būti greitas ir griežtas“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

Karas Ukrainoje vyksta jau ilgiau nei pusę metų ir juntama menkesnė parama.

„Tai tiesiog pripratimas prie karo. Naujienos sunkiai atskiriamos, mažai kuo skiriasi nuo to, kas pranešta praeitą dieną. Norėčiau skatinti Europos Parlamento institucijas kuo greičiau teikti pagalbą“ , – sakė P. Auštrevičius.

Teigta, kad karinė parama pajudėjo, tačiau finansinė vis dar stringa. O laikas šiuo metu ypač brangus. Spalio 11 d. vyks Europos Parlamento susitikimas, kuriame dalyvaus ir V. Zelenskis.

„Mes negalime delsti. Jei Ukrainos prezidentas po susitikimo su Europos parlamentu mostels rankomis ir pasakys, kad realios paramos negauna, tai bus mūsų pralaimėjimas“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

GALERIJA

  • Ukraina skęsta kraujyje, o parama stringa: rytoj gali būti vėlu
Gairės: Rusija, Europos parlamentas, karas Ukrainoje, parama, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS