Ukrainos generalinis prokuroras neketina skųsti nuosprendžio V. Janukovyčiui | kl.lt

UKRAINOS GENERALINIS PROKURORAS NEKETINA SKŲSTI NUOSPRENDŽIO V. JANUKOVYČIUI

  • 2

Nuosprendis buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, pripažintam kaltu dėl valstybės išdavystės, skundžiamas nebus, nes reikia susitelkti į įrodymus, kad jis prisidėjo prie kitų nusikaltimų, penktadienį pareiškė šalies generalinis prokuroras Jurijus Lucenka.

„Priėmiau sprendimą neskųsti (nuosprendžio V. Janukovyčiui)", – penktadienio vakarą per televizijos kanalą „Priamyj“ sakė generalinis prokuroras.

„Ar mane tenkina bausmė (V. Janukovyčiui)? Žinoma, galima ginčytis, nes mes prašėme 15 metų (laisvės atėmimo). Tačiau aš, kaip generalinis prokuroras, pasitaręs su prokurorais šioje byloje, nusprendžiau ne teikti apeliaciją, o susitelkti į kitą bylą“, – paaiškino jis.

J. Lucenka priminė, kad jau baigtas ikiteisminis tyrimas dėl žmonių sušaudymo Maidane.

„Manome, jog turime visus įrodymus, kad perduotume teismui (bylą), kad V. Janukovyčiaus, (buvusio Ukrainos Saugumo tarnybos vadovo Oleksandro) Jakimenkos, (buvusio vidaus reikalų ministro Vitalijaus) Zacharčenkos ir jų pavaldinių komandos atvedė iki taikių žmonių sušaudymo Maidane“, – pabrėžė Ukrainos generalinis prokuroras.

„Tai nuosprendis ne vien V. Janukovyčiui; tai yra nuosprendis visiems buvusiems, esamiems ir būsimiems aukšto rango pareigūnams. Tai reiškia, kad nė vienas aukšto rango pareigūnas negali būti įsitikinęs, kad jo pareigos ir net pabėgimas į Maskvą jo neapsaugos“, – kalbėjo J. Lucenka.

Ukrainos teismas sausio 24 dieną pripažino buvusį prezidentą V. Janukovyčių kaltu dėl valstybės išdavystės ir skyrė jam 13 metų laisvės atėmimo už mėginimą 2014 metais sutriuškinti provakarietišką sukilimą.

„Janukovyčius pripažįstamas kaltu įvykdęs nusikaltimą prieš Ukrainos nacionalinio saugumo pamatus“, – paskelbė Kijevo Obolonės rajono teismo teisėjas Vladyslavas Deviatka.

Eksprezidentas buvo nuteistas už akių.

68 metų V. Janukovyčius kaltinamas pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą dėl valstybės išdavimo, pagalbos kariaujant agresyvų karą, pagalbos kėsinantis į Ukrainos teritorinį vientisumą ir neliečiamumą, nulėmusios žmonių žūtį ir kitas sunkias pasekmes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

zelemunčikas

Sadistai.13 metų 68 metų žmogui.Į auksinį narvą jį ir kasdien po riekelę auksinio batono.Po poros savaičių pats paprašys,kad velnias pasiimtų jo dūšią.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS