Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką | kl.lt

PROTESTO AKCIJA KIJEVO NEPRIKLAUSOMYBĖS AIKŠTĖJE PERAUGO Į VISUOTINĮ STREIKĄ

  • 19

Dešimtys tūkstančių ukrainiečių sekmadienį nepaisė draudimo protestuoti ir žygiavo per Kijevo centrą reikšdami paramą pirmalaikiams rinkimams, kuriais prezidentas Viktoras Janukovyčius būtų nubaustas už atsisakymą pasirašyti svarbią sutartį su Europos Sąjunga (ES).

Demonstrantai susirinko viename parke, o paskui pajudėjo į Nepriklausomybės aikštę, nepaisydami teismo nurodymo, kuriuo uždraudžiami mitingai miesto centre, pranešė korespondentai.

Demonstrantai gieda nacionalinį himną ir skanduoja „Ukraina yra Europa“, mojuoja ES ir Ukrainos vėliavomis.

Protestai Kijeve kasdien rengiami jau daugiau kaip savaitę, nuo to laiko, kai V. Janukovyčius atsisakė pasirašyti sutartį su ES dėl laisvosios prekybos ir glaudesnio politinio bendradarbiavimo.

Prezidentas šį savo sprendimą teisino tuo, kad Ukraina negali sau leisti nutraukti prekybinių ryšių su Rusija.

Kijeve į Nepriklausomybės aikštę atėję protestuotojai pašalino metalinius barjerus, kurie buvo sustatyti aplink naujametinės eglės vietą, ir nepaisydami teismo uždraudimo planuoja mitingą.

Dalis milicininkų, kurie stovėjo su skydais, pasitraukė.

Nepriklausomybės aikštėje vis dar stovi komunalinių tarnybų technika, liko išimta dalis perklojamo grindinio. Tačiau patys komunalininkai taip pat sėdo į mašinas ir išvažiavo.

Protestuotojų kolonos toliau traukia į aikštę. Akcijos dalyviai „okupavo“ joje likusią komunalininkų techniką.

Kaip praneša korespondentai, uniformuotų teisėsaugos pareigūnų aikštėje nematyti. Tuo tarpu prie Spalio rūmų yra susirinkę Kijevo milicijos vadovai.

Papildyta 15:20 val. 

J. Lucenko įsitikinęs, kad masinės protesto akcijos Ukrainoje jau peraugo į "revoliuciją"

Masinės protesto akcijos Ukrainoje jau peraugo į revoliuciją, Kijeve pareiškė judėjimo "Trečioji Ukrainos respublika" lyderis, buvęs šalies vidaus reikalų vadovas Jurijus Lucenko.

"Mūsų planas suprantamas: tai jau ne mitingas, ne akcija. Tai - revoliucija", - sakė jis, kalbėdamas susirinkusiesiems Nepriklausomybės maidane.

Mitingo dalyviams ėmus skanduoti: "Revoliucija", J.Lucenka pažymėjo, kad šiandien Ukrainoje pilietinė visuomenė ir politikai užbaigia tai, kas nebuvo padaryta per masines protesto akcijas 1991 ir 2004 metais.

"Šiandien čia miršta USSR. Tai jos laidotuvės", - sakė jis, turėdamas galvoje Ukrainos Sovietinę Socialistinę Respubliką.

Papildyta 15:45 val. :

Opozicinės partijos "Laisvė" lyderis Tiagnibokas Kijeve pranešė apie visuotinio streiko pradžią

Opozicinės partijos „Svoboda“ („Laisvė“) lyderis Olehas Tiagnibokas sekmadienį pranešė apie visuotinio streiko pradžią.

"Mes pradedame visuotinį streiką", - pareiškė jis, kalbėdamas Nepriklausomybės maidane Kijeve.

"Pradedant nuo šios minutes, mes čia liksime", - pridūrė jis, turėdamas omenyje Nepriklausomybės maidaną.

Papildyta 16:09 val. 

Kijeve tūkstančiai demonstrantų, nepaisydami draudimo, tęsia protesto akcijas miesto centre

Kijeve Nepriklausomybės aikštėje dešimtys tūkstančių ukrainiečių protestuotojų, kurie atėjo į Kijevo centrą nepaisydami teismo draudimo protestuoti miesto centre, pašalino metalinius barjerus, sustatytus aplink naujametinės eglės vietą, ir pradėjo mitingą.

Dalis milicininkų, kurie stovėjo su skydais, pasitraukė. Nepriklausomybės aikštėje vis dar stovi komunalinių tarnybų technika, liko išimta dalis perklojamo grindinio. Tačiau patys komunalininkai taip pat sėdo į mašinas ir išvažiavo.

Demonstrantai, reikšdami paramą pirmalaikiams rinkimams, kuriais prezidentas Viktoras Janukovyčius būtų nubaustas už atsisakymą pasirašyti svarbią sutartį su Europos Sąjunga (ES), į

Nepriklausomybės aikštę atžygiavo iš vieno parko, pranešė korespondentai.

Demonstrantai gieda nacionalinį himną ir skanduoja „Ukraina yra Europa“, mojuoja ES ir Ukrainos vėliavomis.

Kreipdamasis į demonstrantus Nepriklausomybės aikštėje buvęs šalies vidaus reikalų vadovas Jurijus Lucenko pareiškė, kad masinės protesto akcijos Ukrainoje jau peraugo į revoliuciją.

"Tai - revoliucija"

"Mūsų planas suprantamas: tai jau ne mitingas, ne akcija. Tai - revoliucija", - sakė judėjimo "Trečioji Ukrainos respublika" lyderis.

Mitingo dalyviams ėmus skanduoti: "Revoliucija", J.Lucenka pažymėjo, kad šiandien Ukrainoje pilietinė visuomenė ir politikai užbaigia tai, kas nebuvo padaryta per masines protesto akcijas 1991 ir 2004 metais.

"Šiandien čia miršta USSR. Tai jos laidotuvės", - sakė jis, turėdamas galvoje Ukrainos Sovietinę Socialistinę Respubliką.

Tuo tarpu opozicinės partijos „Svoboda“ („Laisvė“) lyderis Olehas Tiagnibokas pranešė apie visuotinio streiko pradžią. "Mes pradedame visuotinį streiką", - pareiškė jis.

"Pradedant nuo šios minutes, mes čia liksime", - pridūrė jis, turėdamas omenyje Nepriklausomybės maidaną.

Protestuotojų kolonos toliau traukia į aikštę. Akcijos dalyviai „okupavo“ joje likusią komunalininkų techniką.

Kaip praneša korespondentai, uniformuotų teisėsaugos pareigūnų aikštėje nematyti. Tuo tarpu prie Spalio rūmų yra susirinkę Kijevo milicijos vadovai.
Protestai Kijeve kasdien rengiami jau daugiau kaip savaitę, nuo to laiko, kai V.Janukovyčius atsisakė pasirašyti sutartį su ES dėl laisvosios prekybos ir glaudesnio politinio bendradarbiavimo.

Prezidentas šį savo sprendimą teisino tuo, kad Ukraina negali sau leisti nutraukti prekybinių ryšių su Rusija.

Milicijos vadovas atsistatydino

Šeštadienį policijos panaudotos priemonės išprovokavo naują Vakarų pasmerkimą Ukrainos vyriausybei, bet sulaukė tylos iš Rusijos Kremliaus.

JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) paragino Kijevą gerbti ukrainiečių teisę į raiškos ir susirinkimų laisves, kurios yra „pamatinės sveikai demokratijai“.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle (Gvidas Vestervelė) taip pat paskelbė griežtą pareiškimą, kuriame sako: „Aktyviai raginu Ukrainos vyriausybę užtikrinti susirinkimų laisvę ir ginti taikius demonstrantus nuo bet kokio bauginimo ir smurto“.

Ukrainos lyderiai, regis, imasi žingsnių norėdami atsiriboti nuo smurto ir paskelbė, kad pradedamas oficialus tyrimas dėl to, kas atsakingas už neramumus, per kuriuos buvo sužeista daugiau kaip 30 žmonių.

Kijevo milicijos viršininkas per sekmadienio susitikimą su vidaus reikalų ministru Vitalijumi Zacharčenka įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Ministras pažadėjo užtikrinti, kad jo pajėgos veiktų „tolerantiškai ... ir laikydamosi įstatymų gairių“.

Opozicijos reikalavimai

Kalinama buvusi premjerė Julija Tymošenko – pagrindinė V.Janukovyčiaus priešininkė, kurios paleidimą ES buvo iškėlusi kaip sąlygą sutarčiai pasirašyti, - paragino ukrainiečius tęsti kovą.

„Raginu visas Ukrainos motinas ir visus tėvus nepalikti valdžios veiksmų nenubaustų“, - sakoma jos pareiškime, kurį perskaitė jos duktė Jevhenija.
Opozicija parengė reikalavimų sąrašą, kuriame yra reikalavimas tuoj pat nušalinti V.Janukovyčių ir jo vyriausybę, ir surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Ukrainos parlamento opozicijos lyderis Arsenijus Jaceniukas taip pat ragino šalininkus blokuoti Ukrainos vyriausybės pastatą, kai ji pirmadienį pratęs darbą.

Tuo tarpu naujosios „nacionalinės pasipriešinimo pajėgos“ turi organizuoti neribotos trukmės visuotinį streiką.

Papildyta 16:44 val.:

A. Jaceniukas: demonstrantai nepasitrauks iš Maidano, kol neatsistatydins vyriausybė

Kijevo centre esančioje Nepriklausomybės maidane bus įkurtas Nacionalinio pasipriešinimo štabas, sekmadienį pareiškė Ukrainos opozicinės partijos „Batkivščina“ („Tėvynė“) parlamentinės frakcijos lyderis Arsenijus Jaceniukas.

"Mes priimame sprendimą apie Nacionalinio pasipriešinimo štabо įkūrimą Nepriklausomybės maidane", - sakė A.Jaceniukas susirinkusiesiems ir pridūrė, kad aikštėje bus pastatyta scena ir palapinės.

Jis pažymėjo, kad protesto akcijos dalyviai nepasitrauks iš Nepriklausomybės maidano, kol neatsistatydins Mykolos Azarovo vadovaujama vyriausybė.

"Mes nepasitrauksime iš čia, kol neatsistatydins Azarovo vyriausybė", - sakė A.Jaceniukas.

"Turime tokį organą - Aukščiausiąją Radą, bet kol ten yra išperos iš komunistų ir Regionų partijos, tai ne Rada, tai - išdavystė. Dėl to mes, kaip opozicinių jėgų, kuriuos jūs išrinkote, atstovai, reikalaujame nedelsiant parlamente nubalsuoti už Azarovo vyriausybės paleidimą", - pridūrė jis.

A.Jaceniukas taip pat pridūrė, kad profesinių sąjungų atstovai sutiko, kad į Profesinių sąjungų rūmus, kurie yra Nepriklausomybės maidane, demonstrantai galėtų užeiti pasišildyti.

Papildyta 16:52 val. : 

Ukrainoje protestuotojai pateko į Kijevo miesto tarybos aktų salę

Kijevo Nepriklausomybės aikštėje ir Kreščatike vykstančios protesto akcijos dalyviai pateko į miesto tarybos pastatą, pranešė „Hromadske TV“.

Šiuo metu Kijevo miesto valstybinės administracijos salėje yra maždaug 100 žmonių.

„Jeigu kils kažkokių klausimų dėl valstybinių įstaigų užgrobimo, pabrėžiu: tai Kijevo tarybos patalpos, bendruomeninė nuosavybė, todėl kiekvienas kijevietis, ... laikantis konstitucijos ir Ukrainos įstatymų, jeigu gatvėje šalta, tai valstybė ir valdžia privalo aprūpinti šiltu maistu, gėrimu, (užtikrinti) žmonių poilsį“, - pareiškė visuomenės veikėjas, partijos „Naujoji jėga“ lyderis Jurijus Zbitnevas.

„Mes suprantame, kad situacija ypatinga, forsmažorinė ir kvaziteisinė, todėl šiandien mes prisiimame atsakomybę, kad šitoje salėje ir šitoje patalpoje būtų tvarka, įstatymų ir konstitucijos laikymasis“, - pridūrė jis.

Opozicinės partijos "Laisvė" narys Jurijus Levčenka paragino žmones elgtis padoriai, neiti į kitas patalpas ir būti Kijevo miesto administracijos aktų salėje.

„Hromadske TV “ taip pat praneša, kad akcijos dalyviai pateko į Profesinių sąjungų rūmus aikštėje.

Paryžiuje „Femen“ narės nusišlapino ant Ukrainos lyderio atvaizdo

Pusnuogės aktyvistės iš feministinio judėjimo „Femen“ sekmadienį Paryžiuje nusišlapino ant Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuotraukų, taip pasmerkdamos griežtas priemones, kuriomis buvo vaikomi protestuotojai, pykstantys dėl jo atsisakymo pasirašyti svarbią sutartį su Europos Sąjunga (ES).

Penkios „Femen“ narės ryte susirinko priešais Ukrainos ambasadą, apnuogino krūtis, o tada nusimovė kelnaites ir apšlapino nuotraukas, kurias buvo padėjusios ant šaligatvio.

Ant jų torsų buvo užrašytas šūkis „Janukovyčiau, eik žinai kur!“. Tada jos pasišalino, niekas nebuvo suimtas.

Ina Ševčenko, kuri vadovauja „Femen“ judėjimui Prancūzijoje, sakė: „Mes atėjome pasakyti Europai, kad mums reikia pagalbos“.

Ji griežtai kritikavo tai, ką pavadino V.Janukovyčiaus „diktatūra“, ir sakė, kad prezidentui „daro įtaką“ Rusijos lyderis Vladimiras Putinas.

Papildyta 17:10 val.:

Mitinguotojai su kaukėmis ir traktoriumi veržiasi prie Ukrainos prezidento administracijos pastato

Ukrainos žiniasklaida praneša, kad prie Ukrainos prezidento administracijos pastato atsinaujino demonstrantų susidūrimai su milicija.

Pasak pranešimų, komunalinių tarnybų ratinis traktorius, kurį anksčiau buvo panaudoję kaukėti jaunuoliai, vėl pradėjo judėti į teisėsaugos pareigūnus, saugojančius prezidento administracijos pastatą.

Demonstrantai į milicininkus mėto plytas ir strypus. Be to, prieš pareigūnus vėl buvo panaudotos ašarinės dujos ir garsiniai užtaisai.

Kol kas nė vienas politikas neatėjo į šią vietą, nors susidūrimai vyksta jau daugiau kaip pusantros valandos.

Vienas aktyvistas su kauke pareiškė ukrainiečių televizijai: "Mes žinome, kad ten nėra Janukovyčiaus, bet tai (prezidento administracijos pastatas) simbolis ir jis turi būti mūsų".

Per susidūrimus garsinė granata pataikė vienam jaunuoliui į nugarą ir jis nukrito. Netrukus jį išvežė greitoji pagalba.

Šaltinis teisėsaugos institucijose praneša, kad milicija kol kas nevartoja jėgos.

Papildyta 17:42 val.:

Po susidūrimų prie prezidento administracijos pastato hospitalizuota 15 milicininkų

Kijeve po susidūrimų su demonstrantais prie prezidento administracijos pastato hospitalizuota 15 milicininkų, pranešė šaltinis Ukrainos sostinės teisėsaugos institucijose.

"Penkiolika milicininkų su įvairiais sužeidimais buvo išvežti į ligoninę po susidūrimų su protestuotojais prie prezidento administracijos pastato", - sakė šaltinis.

Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba anksčiau savo "Facebook" puslapyje buvo pranešusi apie penkis nukentėjusius pareigūnus.

Papildyta 17:50 val.:

Sužeista 100 milicijos pareigūnų

"Maždaug šimtas tvarkos palaikymo pareigūnų buvo sužeista per Kijeve vykstančius protestus", - telefonu AFP sakė milicijos atstovė spaudai Olha Bilyk.

Kitais pranešimais, milicija prieš kaukėtus aktyvistus, kurie mėtė plytas ir strypus, panaudojo ašarines dujas ir lazdas.

Protestuotojai, kaip pranešama, teisėsaugos pareigūnų užtvaras taip pat mėgino įveikti komunalinių tarnybų ratiniu traktoriumi.

Greitosios pagalvos tarnybos ekipažai išvežė kelias dešimtis žmonių su galvos traumomis.

Savo ruožtu šalies opozicijos lyderiai pareiškė, kad neturi nieko bendra su susidūrimais, vykstančiais prie prezidento administracijos pastato.

Opozicijos lyderių nuomone, toje vietoje vykstančius smurtinius incidentus režisuoja valdžia, kad galėtų pateisinti susidorojimą su proeuropietiškų mitingų dalyviais.

"Mes žinome, kad prezidentas nori ... paskelbti nepaprastąją padėtį šalyje", - žurnalistams sakė A. Jaceniukas, paklaustas apie susidūrimus prie prezidento administracijos pastato.

Užėmė Kijevo mero įstaigą

Proeuropietiški Ukrainos demonstrantai sekmadienį užėmė Kijevo mero įstaigą ir įkūrė joje, pačių aktyvistų teigimu, laikinąjį jungtinės opozicijos štabą, pranešė policijos atstovė spaudai.

"Tvarkos palaikymo pareigūnai dabar derasi tais, kurie užėmė mero įstaigą", - telefonu AFP sakė milicijos atstovė spaudai Olha Bilyk.
"Jiems buvo pasakyta, kad tai nėra teisėta ir kad jie turi palikti pastatą", - pridūrė ji.

Papildyta 19:03 val. :

Premjero atstovas: padėtis Kijeve kontroliuojama 

Ukrainos ministro pirmininko Mykolos Azarovo atstovas spaudai sekmadienį pareiškė, kad padėtis Kijeve kontroliuojama, ir pažymėjo, jog žmonės turi teisę rengti taikius mitingus.

"Tai, kas nepažeidžia teisės ir taikinga, yra legalu. Kas peržengia teisės ribas, turi būti pažabota", - naujienų agentūrai "Interfax" sakė Vitalijus Lukjanenka.

Paklaustas, ar padėtis Kijeve kontroliuojama, jis atsakė teigiamai. "Suprantama, kad taip", - sakė V. Lukjanenka.

Jis pridūrė, kad vyriausybės vadovas M.Azarovas pirmadienį, kaip numatyta, susitiks su ministrais, o trečiadienį pirmininkaus kabineto sesijai.

Papildyta 19:45 val. :

Prašo demonstrantus pasitraukti iš aikštės prie prezidento administracijos

Opozicijos aktyvistas kreipėsi į demonstrantus, susirinkusius aikštėje priešais prezidento administracijos pastatą Kijevo centre, ir paragino juos grįžti į Nepriklausomybės aikštę bei nepasiduoti provokacijoms, pranešė "Interfax" korespondentas.

"Kijevo centre yra 500 tūkstančiai adekvačių žmonių ir 200 radikalų. Nepasiduokite jų provokacijoms", - sakė jis.

Kai kurie demonstrantai jau palieka aikštę, bet kiti nesitraukia ir skanduoja šūkius.

Papildyta 21:42 val.:

Prireikė medikų pagalbos

Kijevo miesto valstybinės administracijos Sveikatos apsaugos departamentas pranešė, kad iš demonstrantų, kurie kreipėsi į medikus, 14 buvo hospitalizuota.

Pagrindinė kreipimosi į medikus priežastis - traumos ir cheminiai akių nudegimai.

Į Ukrainos vidaus reikalų ministerijos ligoninę sekmadienį buvo atvežti 35 tvarkos palaikymo pareigūnai, kurie per susirėmimus su demonstrantais patyrė įvairaus sunkumo traumų.

Savo ruožtu sostinės milicijoje nurodė, kad, pirminiais duomenimis, iš šimto nukentėjusių milicininkų 28 yra patrulių tarnybos darbuotojai, septyni specialaus pajėgų būrio "Berkuto" kariai ir 65 vidaus kariuomenės kariai.

Iš jų 14 milicininkų nukentėjo per susirėmimus prie Kijevo miesto administracijos pastato.

Papildyta 22:00 val.:

Ukrainos VRM: su riaušėmis Kijevo centre susiję daugiau kaip 300 "Brolijos" narių

Su riaušėmis, kurios sekmadienį kilo Kijevo centre, susiję daugiau kaip 300 ultraradikalios organizacijos "Brolija" narių, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

"Milicija iš dalies nustatė neramumų sostinėje iniciatorius... dėl neteisėtų veiksmų prie ministrų kabineto atsakingi maždaug 100 piliečių, kurių veiksmus koordinavo Andrijus Feščukas. Su teisės pažeidimais prie prezidento administracijos susiję daugiau kaip 300 radikaliai nusiteikusių organizacijos "Brolija" narių, kurie veikė vadovaujami Dmytro Korčynskio", - sakoma pareiškime, kurį VRM paskelbė savo "Facebook" puslapyje.

D.Korčynskio vadovaujama "Brolija" savo provokaciniais veiksmais žinoma dar nuo 2000 metų.

Papildyta 23 val.:

Protestuotojai barikadomis užblokavo prieigas į Nepriklausomybės maidaną

Kijevo centre protesto akciją tęsiantys proeuropietiški demonstrantai pastatė barikadas skersai Kreščatiko iš abiejų Nepriklausomybės maidano pusių, taip pat nuo Instituto gatvės pusės.

Barikadoms, skirtoms apsiginti nuo specialaus padalinio "Berkut" karių, pastatyti buvo panaudotos milicijos tvorelės, kuriomis anksčiau buvo atitverta eglutė, taip pat dar nepastatyti eglutės elementai ir kitos medžiagos.

Tačiau protestuotojai paliko pravažiavimus greitosios pagalbos tarnybos mašinoms.

Šiuo metu Nepriklausomybės maidane tebėra daugiau kaip 15 tūkst. žmonių.

Į susirinkusius aktyvistus nuo scenos besikreipiantys politikai ragina aktyvistus demonstruoti tik taikiai ir prašo nereaguoti į provokacijas.

Tiesioginę transliaciją iš Kijevo galite stebėti čia:

GALERIJA

  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
  • Protesto akcija Kijevo Nepriklausomybės aikštėje peraugo į visuotinį streiką
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Ei apgailėtinos okupacijos liekanos

Lokit garsiau, stenkitės labiau Braška jūsų Putino eurazijos imperija per visas siūles. Greitai išgaruos kaip miražas. Liks tik Putino svaičiojimai.

goga

Zmones cia is vis ne prie ko, tie ukraincai kaip ir lietuviai uz poka milteliu ar buteli alaus eina bet kur ir rekauja bet ka. Opozicija tiesiog nori nuverst valdzia, kad patys galetu atsisest i ju vieta ir sociai maitintis prie lovio.:) Vot ir visa politika.O kai opozicija ateina i valdzia, tai dazniausiai jokiu stebuklu neivyksta, vel viskas buna kaip buve. Tik turtingi yra kiti asmenys ir vsio. Jokia revoliucija jokioje salyje niekad neatnese laimes tautai. O cia net ne revoliucija, o samdytu bandiuganu siautejimas. Paleistu i juos dujas ir baigtusi tos nesamones.

ggg

Ukrainieciai nera europieciai,niekada jais nebuvo nei pagal zemelapi, nei pagal mentaliteta.Tai buduliu krastas, kuris gali jungtis tik su Rusija, ka jie mielai ir padare.Jie laimingi sudare sajunga su SNG ir lauke kol Rusija juos keptais karveliais prades maitint.Bet kai pasirode jog teks patiems dirbti,kad sovietmetis pasibaige, kai visi dykai buvo maitinamis, tai sitie tinginiai nutare begt is SNG ir lipt ant sprando ES. Bet jiems proto neuztenka pamastyt,kad dar papildomu 50 milijonu dykaduoniu ES jau negali islaikyt. Be to, kad pult i kazkuria sajunga, pirma reik islipt is buvusios sajungos.:) Ukraincai sumaste,kad jie vienu metu gali butu abejose.:))) Viena ranka jie nori buti apsikabine Rusija, o kita - ES.:) Jokiu sutarciu Ukraina negali daryt su ES, jei tas sutartis nepalaimina visa SNG valdzia!!! Juk tai labai elementaru. Pvz Lietuva negali priimt mirties bausmes zudikams, nes to neleidzia bendros ES nuostatos. Taigi ir Ukraina turi laikytis SNG nustatytu taisykliu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS