Ukrainos pareigūnai sukritikavo E. Muską už pasityčiojimą iš V. Zelenskio | kl.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAI SUKRITIKAVO E. MUSKĄ UŽ PASITYČIOJIMĄ IŠ V. ZELENSKIO

  • 0

Ukrainos pareigūnai pirmadienį piktai sureagavo į milijardieriaus Elono Musko (Ilono Masko) socialiniame tinkle „X“ paskelbtą įrašą, kuriame pašiepiamas prezidento Volodymyro Zelenskio nuolatinis raginimas Vakarams suteikti Kyjivui karinę ir finansinę pagalbą kovai su Rusijos invazija.

E. Muskas teikia Ukrainai „Starlink“ palydovines paslaugas, kurios yra gyvybiškai svarbios su rusų pajėgomis kovojančiai kariuomenei, tačiau kai kurie kritikuoja jo pareiškimus dėl karo.

Jam priklausančiame „X“ pirmadienį jis paskelbė memą, kuriame virš suredaguotos V. Zelenskio nuotraukos buvo parašyta: „Kai praėjo penkios minutės, o tu dar nepaprašei milijardo dolerių pagalbos.“

„Bet kokia tyla ar ironija Ukrainos atžvilgiu šiandien yra tiesioginis Rusijos propagandos, pateisinančios masinį smurtą ir naikinimą, skatinimas“, – atsakė Ukrainos prezidento patarėjas Mychaila Podoliakas.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančiukas taip pat išpeikė šį pranešimą ir pasišaipė iš E. Musko bandymo užkariauti kosmosą po to, kai jo „SpaceX“ erdvėlaivis balandį sprogo netrukus po pakilimo.

Kyjivas giria E. Muską už „Starlink“ palydovų, kurie tapo svarbia priemone mūšio lauke, padedančia kariams palaikyti ryšį tose vietovėse, kuriose neveikia telekomunikacijos, įdiegimą.

Tačiau verslininkas taip pat prisipažino, kad praėjusiais metais sutrukdė Kyjivui įvykdyti ataką prieš Rusijos karinį laivyną, užblokuodamas „Starlink“ interneto prieigą.

Anksčiau jis taip pat supykdė ukrainiečius siūlydamas Kyjivui atsisakyti teritorijų mainais į taiką.

Gairės: Elonas Muskas, Volodymyras Zelenskis, Ukrainos pareigūnai, karas Ukrainoje, karinė pagalba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS