Ukrainos prezidentas pasiūlė V. Putinui susitikti: reikia pasikalbėti | kl.lt

UKRAINOS PREZIDENTAS PASIŪLĖ V. PUTINUI SUSITIKTI: REIKIA PASIKALBĖTI

  • 9

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pasiūlė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui Minske surengti derybas dėl Donbaso, dalyvaujant Vokietijai, Prancūzijai, Didžiajai Britanijai ir JAV.

Kremlius pažadėjo išstudijuoti šį pasiūlymą. „Tai nauja iniciatyva. Žinoma, ji bus išstudijuota“, – žurnalistams sakė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

V. Zelenskis pasiūlė Minske, kur vyksta trišalės kontaktinės grupės posėdžiai, surengti derybas dėl padėties Rytų Ukrainoje sureguliavimo, kuriose dalyvautų Budapešto memorandumą pasirašiusių šalių ir „Normandijos formato“ šalių lyderiai.

„Noriu kreiptis į RF prezidentą Vladimirą Putiną. Reikia pasikalbėti? Reikia. Aptarsime, kieno Krymas, ko ten, Donbase, nėra. Kompaniją pokalbiui siūlau tokią: aš, Jūs, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei), Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas)“, – sakė Ukrainos prezidentas.

„Vieta? Galvoju, kad (Baltarusijos prezidentas) Aleksandras Grigorjevičius Lukašenka su malonumu priims mus su jumis Minske“, – sakoma V. Zelenskio kreipimesi, kuris pirmadienį buvo paskelbtas prezidentūros paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina neatsisako jokių diplomatinių formatų situacijai Rytų Ukrainoje sureguliuoti.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tu

Papūga nori kalbėti su prezidentu Putinu kuris vienas iš geriausių pasaulyje

va taip

Ir kas iš to gavosi? Jokio "teletilto" tarp Ukrainos ir Rusijos žmonių nebus, jokių kalbų, jokių ryšių. Tai kaip spręsti problemas? Ukraina išsirinko prezidentą kuris neturi jokios valdžios, viskam "diriguoja" Ukrainos nacistai,- kuriems negalioja jokie nei vietiniai , nei tarptautiniai įstatymai, į ką ES nekreipia absoliučiai jokio dėmesio GĖDA.

Anonimas

Ką ten su tuo klounu šnekėti ? Ypač tų balvonų iš USA ir ES kompanijoj. Jų bėdos, jie tegul ir sukasi...tegul šneka su Donecku ir Lugansku dėl nepriklausomybės,gal susitars ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS