Ukrainos sausumos pajėgų vadas: gali būti, kad Rusija rengiasi puolimui šią vasarą | kl.lt

UKRAINOS SAUSUMOS PAJĖGŲ VADAS: GALI BŪTI, KAD RUSIJA RENGIASI PUOLIMUI ŠIĄ VASARĄ

Rusija formuoja naują daugiau nei 100 tūkst. karių grupuotę, ir tikėtina, kad šią vasarą priešas bandys pradėti puolimą viename sektoriuje.

Apie tai per Ukrainos televiziją kalbėjo šalies sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas, komentuodamas galimą Rusijos pajėgų puolimą šią vasarą.

„Rusijos planai mums visiškai nežinomi. Mes žinome tik tai, ką jie turi ir ką kuria. Jie kuria daugiau nei 100 000 karių grupuotę. Tai nebūtinai turi būti puolimas. Jie gali ją panaudoti savo daliniams, prarandantiems kovinį pajėgumą, papildyti. Tačiau tikėtina, kad iki vasaros pradžios jie gali turėti kažkiek pajėgų, kad galėtų vykdyti puolamąsias operacijas viename sektoriuje. Kol kas tai pačios rimčiausios prognozės, kad toks puolimas įvyks. Darysime viską, kad padarytume priešui kuo didesnių nuostolių, ir stengiamės, kad visi jų ištekliai, kuriuos jie formuoja, dar iki to puolimo būtų įtraukti į mūšį. Tačiau mes ruošiamės įvairiems scenarijams“, – sakė O. Pavliukas.

Jei Ukraina neatsilaikys, tai jų taikus gyvenimas baigsis.

Vadas priminė, kad šiuo metu Ukraina neturi pranašumo ore, o tai leidžia priešui vykdyti galingus smūgius iš oro į Ukrainos pozicijas.

„Deja, šiandien mes neturime pranašumo ore. Kai tik jį turėsime, padarysime viską, kad Rusijos lėktuvai negalėtų skraidyti arti sienų ir rengti smūgių mūsų objektams. Dirbame ties tuo, ir mūsų partneriai ties tuo dirba“, – sakė O. Pavliukas.

Vadas taip pat pažymėjo, kad kariniai partneriai Europoje puikiai supranta, kokios būtų Ukrainos pralaimėto karo pasekmės.

„Jei mums nepavyks sulaikyti [Rusijos kariuomenės] Ukrainoje, kita šalis bus NATO šalis“, – sakė O. Pavliukas, pridurdamas, kad karinė vadovybė Vakaruose daro viską, kad įrodytų tai savo šalių politinei vadovybei.

„Kariškiai supranta, kad kol Ukraina stovi ir kovoja, jie gali taikiai egzistuoti, taikiai gyventi ir vystytis. Jei Ukraina neatsilaikys, tai jų taikus gyvenimas baigsis. Tada jie turės kovoti, ir jie tai puikiai supranta“, – sakė O. Pavliukas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, puolimas, vasara, Oleksandras Pavliukas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS