UNICEF vadovė įspėja, kad Haityje daugybei vaikų gresia mirti iš bado | kl.lt

UNICEF VADOVĖ ĮSPĖJA, KAD HAITYJE DAUGYBEI VAIKŲ GRESIA MIRTI IŠ BADO

  • 4

Jungtinių Tautų vaikų agentūros vadovė antradienį pareiškė, kad po kelias savaites trukusių gaujų išpuolių smurto draskomame Haityje dėl sunkios humanitarinės padėties gali mirti „nesuskaičiuojama daugybė vaikų“, ypač dėl prastos sveikatos priežiūros ir neprievalgio.

UNICEF vykdomoji direktorė Catherine Russell (Ketrin Rasel) pranešime spaudai teigė, kad sunkus ūminis neprievalgis kelia tiesioginę grėsmę daugiau kaip 125 tūkst. šalies vaikų gyvybei.

„Smurto ir nestabilumo Haityje pasekmės yra kur kas didesnės nei paties smurto pavojus, – sakė C.  Russell. – Dėl šios situacijos kyla vaikų sveikatos ir mitybos krizė, kuri gali kainuoti daugybės vaikų gyvybes.“

Apie penki milijonai žmonių – beveik pusė šalies gyventojų – dėl smurto, susijusio su gaujomis, padažnėjimo kenčia nuo didelio maisto trūkumo, sakoma kovą paskelbtoje JT Integruotos aprūpinimo maistu etapų klasifikacijos (IPC) ataskaitoje.

„Tūkstančiai vaikų atsidūrė ant ribos, o gyvybę gelbstinčios prekės būtų pristatytos, jei smurtas liautųsi, o keliai ir ligoninės būtų atidaryti“, – teigė C. Russell.

Ji pridūrė, kad Haičio gyventojams skubiai reikia elementaraus saugumo, kad būtų galima teikti gyvybę gelbstinčias paslaugas ir kad humanitarinės pagalbos darbuotojai galėtų pasiekti vaikus ir šeimas.

UNICEF, remdamasi IPC duomenimis, nurodė, kad tebesitęsianti saugumo krizė apribojo pagalbos tiekimą ir susilpnino Haičio sveikatos priežiūros sistemą, „keldama tiesioginę grėsmę daugiau kaip 125 tūkst. vaikų gyvybei, kuriems gresia [sunkus ūminis neprievalgis]".

Agentūra paragino į Haičio gatves sugrąžinti įstatymus ir tvarką, kad būtų apsaugotos šalies mokyklos, ligoninės ir humanitarinės erdvės.

Haitį smurtas krečia nuo vasario pabaigos, kai šalies gaujos, reikalaudamos ministro pirmininko Arielio Henry (Arielio Anri) atsistatydinimo, surengė koordinuotą puolimą, užpuolė kalėjimą ir paleido tūkstančius kalinių.

Anksčiau šį mėnesį A. Henry sutiko atsistatydinti, kai bus suformuota laikinoji vyriausybė – šis procesas tebevyksta, o jo metu Haičio politikai nesutaria.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Senukas

Mažai komentuoja žmones yra žiaurūs, karma bus baisi

Nebėr kantrybės

Kodėl nėra sunaikinami diktatoriški rėžimai?

> Senukas

Ko labiausia vargšams trūksta, tai prezervatyvų. Paaukok.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS