Uostuose masiškai tikrins laivus | kl.lt

UOSTUOSE MASIŠKAI TIKRINS LAIVUS

Paryžiaus memorandumo, į kurį įeina Europos šalys, o taip pat nemaža dalis Šiaurės Atlanto baseino šalių, įskaitant Kanadą, JAV, vykdys masinius laivų tikrinimus dėl to kaip laikomasi jūrininkų darbo ir gyvenimo laivuose sąlygų.

Masiniai laivų tikrinimai ES ir kitų šalių uostuose vyks nuo rugsėjo 1 iki lapkričio 30 dienos. Iškeltas tikslas patikrinti net 45 tūkst. laivų. Kokio tai mąsto tikrinimai galima palyginti su tuo, kad įprastai per metus Paryžiaus memorandumo šalyse yra patikrinama apie 18 tūkst. laivų. O čia per tris mėnesius siekiama patikrinti net 45 tūkst. laivų.

Tikrinimai laivuose vyks kiek kitaip nei tai vykdavo įprastai. Sudarytas specialus 12 klausimų klausimynas. Jis susijęs su 2006 metais priimtos tarptautinės jūrininkų darbo jūroje konvencijos reikalavimais. Vykdant tikrinimus papildomai bus apklausinėjami ir įgulų nariai. Papildomi klausimai jūrininkams apims jų gyvenimo, maitinimosi, poilsio, saugos komitetų kūrimo laivuose ir kitas temas.

Masinis laivų tikrinimas, jei juose būtų rasta daug pažeidimų, netgi gali paralyžiuoti laivybą Europos šalyse. Tikrinimus atliekantiems inspektoriams nurodyta principingai vertinti Jūrininkų darbo jūroje konvencijos reikalavimų pažeidimus. Kai bus užfiksuoti kokie nors pažeidimai, bus reikalaujama, kad laivo savininkai juos pašalintų per nustatytą laiką. To nepadarius arba jei pažeidimai bus pakankamai rimti, planuojama imtis griežčiausios sankcijos – areštuoti laivus.

Masiniai ir griežti tikrinimai vykdomi todėl, kad nuo Jūrininkų darbo jūroje konvencijos veiklos pradžios jau praėjo trys metai – pakankamas laiko tarpas prisitaikyti prie jos reikalavimų.

Nors jūrininkų darbą, poilsį, buities sąlygas ir socialinius klausimus, įskaitant savalaikį atlyginimų mokėjimą, reguliuojanti konvencija priimta prieš 10 metų, veikia trejus metus, tačiau pasitaiko dar nemažai atvejų, kai laivų savininkai su jūrininkais elgiasi nepadoriai.

Paryžiaus memorandumo komiteto generalinis sekretorius Ričardas Schiperli teigė, kad jų organizacija įgijo daugiau galių kaip apginti jūrininkų teises ir jomis rengiamasi pasinaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ha

Lietuvos laivams šakės

o aš jau pagalvojau

masiškai tikrins laivus ir ieškos "naudingų iškasenų", bet pasirodo masiškai tikrins darbų saugą (ką privalėtų daryti visose įmonėse, gamyklose, statybų aikštelėse) ir higienos normų atitikimą darbo vietose. Na šaunuoliai, ne kitaip, jei tai ką turėjo daryti nuolat, pradės dabar.

>eee

kai nieko nežina tai i nebšnekiek.Juroj nėr laiko playstesenais žaisti ten vahtos 8 per 8 valondas.O etatu savininks sumažina tiek ka viens igulos narys varo už 3-anam sukrauta kas tik galima.Nieks nesiginčija darbs lieka darbu.Mūsu sunkumais neišgasdinsie bet bomžatnika laikyti yr visai pysdiec.Kas nėr ejes ant užsieniečiu tam gal ir priimtina nenusirengus mieguot i nesiprausti ėsti iš sovietiniu laikų bliudo bet normalus žmones tep negyvena/Neikit ant lietuviu laivu.Ir lenku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS