URM: Kinijos užsienio reikalų ministras lankysis Rusijoje | kl.lt

URM: KINIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS LANKYSIS RUSIJOJE

  • 0

Kinijos aukščiausio rango diplomatas Wang Yi (Vang I) rugsėjo 18–21 dienomis lankysis Rusijoje ir dalyvaus derybose dėl saugumo, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Kinija ir Rusija yra strateginės sąjungininkės, abi šalys dažnai pabrėžia, kad jų partnerystei ir bendradarbiavimui ekonomikos ir karinėje srityse nėra ribų.

Jų ryšiai tapo dar glaudesni po to, kai Rusija praėjusių metų vasarį pradėjo plataus masto karą Ukrainoje, kurį Kinija atsisakė kritikuoti.

Kinijos užsienio reikalų ministerija pareiškime nurodė, kad rugsėjo 18–21 dienomis Maskvos saugumo tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo kvietimu Wang Yi „vyks į Rusiją dalyvauti 18-ajame Kinijos ir Rusijos strateginių saugumo konsultacijų etape“.

Kinijos gynybos ministras Li Shangfu (Li Šangfu) praėjusį mėnesį lankėsi Rusijoje ir paragino glaudžiau bendradarbiauti karinėje srityje.

Pastaraisiais mėnesiais Maskva ir Pekinas sustiprino dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje. Šie jėgos demonstravimai sukėlė susirūpinimą regione – dėl liepą vykusio oro patruliavimo Pietų Korėja atsargumo sumetimais dislokavo naikintuvus.

Atrodo, kad aukšto rango pareigūnų bendradarbiavimas taps dar intensyvesnis: liepą Vladimiro Putino padėjėjas sakė, kad Rusijos prezidentas planuoja spalį apsilankyti Kinijoje.

Kovą Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) su valstybiniu vizitu lankėsi Maskvoje ir pareiškė, kad abiejų šalių santykiai įžengia į naują erą.

Kinija stengiasi užimti neutralios tarpininkės poziciją, tuo pat metu siūlydama Maskvai gyvybiškai svarbų diplomatinį ir finansinį gelbėjimo ratą, gilėjant jos tarptautinei izoliacijai.

Gairės: Kinija, užsienio reikalų ministras, Wang Yi, lankysis Rusijoje, derybos dėl saugumo, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS