V. Dombrovskis: JAV turi imtis konkrečių veiksmų dėl transatlantinių prekybos įtampų numalšinimo | kl.lt

V. DOMBROVSKIS: JAV TURI IMTIS KONKREČIŲ VEIKSMŲ DĖL TRANSATLANTINIŲ PREKYBOS ĮTAMPŲ NUMALŠINIMO

ES ragina JAV imtis konkrečių įsipareigojimų, kad būtų užbaigtos Donaldo Trumpo kadencijos metais kilusios transatlantinės įtampos dėl prekybos, likus kelioms dienoms iki JAV prezidento Joe Bideno vizito Briuselyje teigia Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Valdis Dombrovskis.

ES suteikus Vašingtonui šešių mėnesių paliaubų periodą, per kurį siekiama išspręsti nesutarimus dėl plieno ir aliuminio muitų, „dabar laikas JAV imtis konkrečių veiksmų“, tvirtino V. Dombrovskis.

„Turime deeskaluoti ES ir JAV prekybos ginčus ir juos išspręsti, taip sukurdami tarpusavio pasitikėjimą“, – Europos Parlamente teigė V. Dombrovskis.

Pasak V. Dombrovskio, ES tikisi, kad J. Bideno vizitas padės padaryti „reikšmingą pažangą“ sprendžiant nesutarimus dėl plieno muitų ir subsidijų lėktuvų gamintojoms „Boeing“ ir „Airbus“.

Praeitą mėnesį ES ir JAV sutarė surengti derybas dėl muitų plienui ir aliuminiui atšaukimo, o Briuselis vienašališkai sustabdė teisę taikyti dvigubus muitų tarifus kai kurioms gerai žinomoms JAV prekėms.

„Parodėme JAV aiškų ženklą, kad norime spręsti šį klausimą teisingai ir subalansuotai“, – sakė buvęs Latvijos premjeras.

Prekybos nesutarimai prasidėjo 2018 m. birželį, kai D. Trumpas įvedė muitus plienui ir aliuminiui. Briuselis atsakė muitais amerikietiškam viskiui, džinsams, apelsinų sultims ir „Harley-Davidson“ motociklams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nebuk

globalprielipa Trumpas greitu laiku viska patvarkys ir tavo numone 0;;;;;;

Justas

Latviškas paxius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS