V. Nuland: Ukrainos rytuose yra tūkstančiai Rusijos karių | kl.lt

V. NULAND: UKRAINOS RYTUOSE YRA TŪKSTANČIAI RUSIJOS KARIŲ

  • 25

Jungtinių Valstijų vyresnioji pasiuntinė Europoje trečiadienį pareiškė, kad Rusija kaimyninėje Ukrainoje yra dislokavusi „tūkstančius“ savo karių.

„Nuo gruodžio Rusija perkėlė šimtus vienetų karinės technikos, – tankų, šarvuočių, raketų paleidimo sistemų, sunkiosios artilerijos“, – sakė JAV valstybės sekretoriaus padėjėja Victoria Nuland (Viktorija Niuland) JAV įstatymų leidėjams.

Ir respublikonai, ir demokratai JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komitete vis labiau spaudžia Baracko Obamos (Barako Obamos) administraciją, kad Ukrainą reikia paremti ginklais, kad ji galėtų apsiginti nuo prorusiškų separatistų.

Daugelis komiteto narių klausė, kas trukdo priimti tokį sprendimą.

„Netrūksta valios kautis, trūksta gynybinių ginklų“, – sakė apie Ukrainą JAV respublikonas Edas Royce'as (Edas Roisas).

„Praėjusią savaitę susitikau su Ukrainos parlamento pirmuoju pirmininko pavaduotoju, kuris sakė, kad šaliai skubiai reikia prieštankinių ginklų... Reikia radarų, kurie leistų nustatyti priešo ugnies taškus, kad galima būtų sunaikinti jų artileriją. Reikia ryšio įrangos Rusijos trukdžiams įveikti“, – nurodė jis.

Gairės: Victoria Nuland, Ukraina, Rusijos kariai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

amerikietis

Rusija jega

jackus

Nenumaldomai artėja laikas Rusijos maidanui...

Kęstas Br.

Kodėl Ukrainos kariai rezervistai nuolat pralaimi rusų profesionalams? Šauktiniai ir rezervistai neturi reikiamos parengties. Fizinė ištvermė prastesnė, negu profesionalų. Psichologinė parengtis yra prastesnė. Mokėjimo dirbti su šiuolaikinėmis karo technologijomis (tame tarpe informacinėmis) nėra. Todėl rezervistai negali efektyviai dirbti priešo užnugaryje pavieniui ar mažomis grupėmis. O esant šiuolaikinėms galimybėms greitai sutelkti bet kokius ugnies pajėgumus bet kurioje vietoje, didelės rezervistų grupės labai greitai apsupamos, naikinamos arba išvis neišleidžiamos iš kareivinių, kaip ukrainiečiai Kryme. Tuo tarpu Lietuvoje giedama, kad rezervistai turi gintis tris dienas, tris naktis... Po trijų valandų karo dauguma tų mūsų vaikų, anūkų, draugų ir bendradarbių kabos mažais mėsos gabalėliais medžių šakose. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS