V. Orbanas: D. Trumpas sako neduosiantis Ukrainai nė skatiko | kl.lt

V. ORBANAS: D. TRUMPAS SAKO NEDUOSIANTIS UKRAINAI NĖ SKATIKO

  • 0

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas tvirtino, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) per jų susitikimą jam pasakė, jog neduotų „nė skatiko“ kariaujančiai Ukrainai.

V. Orbanas – vienintelis Europos Sąjungos lyderis, po Rusijos invazijos į Ukrainą palaikantis ryšius su Kremliumi – penktadienį buvo nuvykęs į Floridą susitikti su, jo žodžiais, savo geru draugu D. Trumpu. Vengrų premjeras ne kartą reiškė viltį, kad respublikonas D. Trumpas po rudenį įvyksiančių JAV prezidento rinkimų sugrįš į valdžią.

Vėlai sekmadienį pasakodamas apie savo vizitą visuomeniniam transliuotojui M1, V. Orbanas sakė, kad su D. Trumpu jo rezidencijoje „Mar-a-Lago“ kalbėjosi apie karą Ukrainoje.

„Jo labai aiški vizija ir su ja sunku nesutikti. Jis sako štai ką: visų pirma jis neduos nė skatiko Ukrainos ir Rusijos kare, – kalbėjo V. Orbanas. – Štai kodėl karas baigsis – nes akivaizdu, kad Ukraina pati negali išsilaikyti [...]. Jei amerikiečiai neduos pinigų, vieni europiečiai negalės finansuoti šio karo. O tada karas baigsis.“

D. Trumpo komanda, su kuria susisiekė naujienų agentūra AFP, šio pareiškimo nekomentavo.

Eksprezidentas kol kas taip pat nėra pakomentavęs, apie ką kalbėjo su V. Orbanu.

V. Orbanas supykdė kitus ES lyderius, rugsėjį susitikdamas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Anksčiau vengrų premjeras yra reiškęs nepritarimą Vakarų sankcijoms Maskvai.

V. Orbanas M1 taip pat sakė, kad D. Trumpas turi „gan detalius planus dėl to, kaip užbaigti šį karą“, bet atsisakė paaiškinti plačiau.

V. Orbanas nuolat ragina tuojau pat nutraukti ugnį ir pradėti taikos derybas, ir teigia, kad D. Trumpas, kuris anksčiau yra išreiškęs susižavėjimą V. Putinu, turi geriausias galimybes surasti kelią iš šio konflikto.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį kritikavo varžovą rinkimuose D. Trumpą dėl susitikimo su V. Orbanu ir sakė, kad vengrų premjeras ieško diktatūros.

Gairės: Viktoras Orbanas, Donaldas Trumpas, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS