V. Putinas apkaltino Vakarus naudojant A. Navalną savo mėginimuose „suvaldyti“ Rusiją | kl.lt

V. PUTINAS APKALTINO VAKARUS NAUDOJANT A. NAVALNĄ SAVO MĖGINIMUOSE „SUVALDYTI“ RUSIJĄ

  • 16

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį apkaltino Vakarus naudojant įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną savo mėginimuose „suvaldyti“ Rusiją.

„Mūsų oponentai arba mūsų galimi oponentai ... visada kliovėsi labai ambicingais ir valdžios trokštančiais žmonėmis, visada juos naudojo“, – pareiškė V. Putinas interviu Rusijos žiniasklaidai, kuris buvo įrašytas trečiadienį, bet per valstybinį televizijos kanalą „Rossija 24“ parodytas tik sekmadienį.

V. Putinas spėjo, jog po A. Navalno sulaikymo ir įkalinimo visoje Rusijoje nuvilnijusi protestų banga taip pat buvo kurstoma iš užsienio ir kaip tik tuo metu, kai visuomenė dėl koronaviruso pandemijos yra „išsekusi, nusivylusi ir nepatenkinta“.

Kuo stipresni mes tampame, tuo stipresnė yra ši suvaldymo politika.

Anot jo, „daug“ Rusijos „laimėjimų“ karinėje srityje, taip pat COVID-19 krizės valdymo ir vakcinos „Sputnik V“ kūrimo srityse „pradeda erzinti“ Maskvos oponentus.

„Kuo stipresni mes tampame, tuo stipresnė yra ši suvaldymo politika“, – pareiškė V. Putinas.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17 dieną, vos grįžęs į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, dėl kurio jis kaltina Kremlių ir Federalinę saugumo tarnybą (FSB).

Aleksejus Navalnas su žmona Julija/Scanpix nuotr.

Vėliau jam buvo skirta beveik trejų metų laisvės atėmimo bausmė, o tai daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas, kurios buvo rengiamos du savaitgalius iš eilės ir per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių.

GALERIJA

  • Aleksejus Navalnas
  • Aleksejus Navalnas su žmona Julija
  • Aleksejus Navalnas
  • Aleksejus Navalnas
  • Aleksejus Navalnas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

TIESIOG STEBIUOSIU...

Kiek Putinui dar užteks kantrybės aiškintis prieš kai kurias Europos sąjungos valstybes, supuvusią Ameriką dėl kišimosi į Rusijos vidaus reikalus? Juokas ima, kai dėl tokių, kaip Nasralnas - kriminalinio nusikaltėlio ir Tėvynės išdaviko, Rusija dar turi klausti leidimo jį pasodinti ar paleisti ir toliau destabilizuoti Rusiją? Tiesiog intuicija man pasakinėja, kad Europoje artėja sprogimas. Pirmiausiai galutinį krachą patirs Ukraina, o vėliau ir Baltijos šalys. Jos tiesiog to prašosi. Žinoma - ne savo noru - stumiami šeimininkų iš už Atlanto.

dainius

ciuciaua..tu nesubinlaizys kartais..ar gerklemanas

Anonimas

Rusija pati kalta kad leidziasi apsikama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS