V. Putinas apsilankė snieginių leopardų veisimo ir reabilitacijos centre | kl.lt

V. PUTINAS APSILANKĖ SNIEGINIŲ LEOPARDŲ VEISIMO IR REABILITACIJOS CENTRE

  • 1

Vladimiras Putinas – bebaimis keliautojas, kietas vaikinas ir Rusijos vadovas, artėjant Sočio olimpinėms žaidynėms demonstruoja iš tiesų esąs švelnios prigimties.

Prieš Sočio olimpines žaidynes antradienį jis apsilankė netoli šio miesto esančiame centre, kuriame auginami ant išnykimo ribos atsidūrę snieginiai leopardai, ir apžiūrėjo praėjusią vasarą gimusius leopardų jauniklius.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad šalies vadovas atvyko į prieš penkerius metus įsteigtą snieginių leopardų rezervatą, kaip manoma, norėdamas pademonstruoti savo dėmesį gamtosaugai prieš penktadienį prasidėsiančias žaidynes.

V.Putinas pats sėdo už automobilio „Niva“ vairo, o jo bendrakeleiviais buvo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) olimpinių žaidynių vykdantysis direktorius Gilbert'as Felli (Žilberas Feli) ir buvęs TOK prezidentas Jean-Claude'as Killy (Žan-Klodas Kili).

Centro direktorius Umaras Semionovas svečiams papasakojo apie centro augintinių gyvenimą per pastaruosius kelerius metus nuo to laiko, kai V.Putinas čia lankėsi paskutinį kartą, ir pakvietė juos apžiūrėti voljerus.

Viename jų karantino laikotarpiui uždarytas leopardas svečiams nepasirodė, o tik stebėjo juos iš savo slėptuvės. Kitame priešais esančiame voljere laikomas gyvūnas buvo gana aktyvus ir gindamas savo teritoriją šokinėjo ant jį nuo lankytojų skiriančios tinklinės tvoros.

Trečiame voljere, prie kurio priėjo prezidentas ir jo svečiai, gyveno vienas iš šešių centre laikomų jauniklių, vardu Gromas.

Rusijos vadovas su svečiais ir vicepremjeru Dmitrijumi Kozaku užėjo į šį aptvarą.

V.Putinas ir U.Semionovas priėjo prie mažylio leopardo, kurį akivaizdžiai sutrikdė toks didelis lankytojų skaičius. Vis tik mažylis leidosi glostomas, nors ir bandė piktai urgzti ant svečių.

Vieną akimirką fotoaparatų spragsėjimo išvargintas mažasis plėšrūnas metėsi ant žurnalistų ir apdraskė vienam iš jų ranką, o kitam dantimis įsikibo į koją.

Po šio incidento svečiai nusprendė palikti užtvarą, o V.Putinas dar kuriam laikui pasiliko su leopardu ir glostydamas bandė jį nuraminti.

„Aš myliu gyvūnus, matyt juos jaučiu. Mes vienas kitam kritom į akį“, – vėliau sakė prezidentas, atsakydamas į žurnalistų klausimus.

Šie paklausė, ar valstybės vadovas nenorėtų „pakrikštyti“ kitų trijų prieglaudoje auginamų mažylių, kurie iki šiol yra bevardžiai.

„Aš į tai nesikišiu, tai specialistų reikalas“, – atsakė jis.

Buvęs KGB agentas nusprendė negailėti pinigų pasiruošimui Sočio olimpinėms žaidynėms Juodosios jūros pakrantėje esančiame kurortiniame mieste ir sporto bazei bei transporto infrastruktūrai sukurti čia buvo išleistas 51 mlrd. JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaje,

kokia pigi reklama...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS