V. Putinas atmetė A. Lukašenkos reikalavimą dėl dujų kainos | kl.lt

V. PUTINAS ATMETĖ A. LUKAŠENKOS REIKALAVIMĄ DĖL DUJŲ KAINOS

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atmetė Baltarusijos lyderio Aleksandro Lukašenkos pretenzijas, esą rusiškos dujos Baltarusijai kainuoja bemaž dukart daugiau nei kaimyniniams jai Rusijos regionams, ir reikalavimą jas suvienodinti.

Eurazijos ekonominės sąjungos aukščiausio lygio susitikime Sankt Peterburge A. Lukašenka pareiškė, jog tai neatitinka ekonominės sąjungos principų, kainos jos narių vartotojams turi būti vienodos. Argumentuodamas tokią savo nuostatą Baltarusijos prezidentas net prisiminė Antrąjį pasaulinį karą.

„Kodėl mes dujas gauname blogesnėmis sąlygomis nei Vokietija? Berods, per Didįjį tėvynės karą kartu kovojome prieš Vokietiją, o dabar su tokia situacija susiduriame. Tūkstantis kubų dujų Vokietijai – po 200 dolerių, o mums – po 130 dolerių, tačiau dujas iki Vokietijos tenka pumpuoti 3 tūkst. kilometrų toliau“, – dėstė A. Lukašenka.

Į tai V. Putinas atsakė: „Aš tik noriu pažymėti, kad jau dabar mūsų partneriai [Eurazijos ekonominėje sąjungoje] turi pakankamai privalumų. Jei Baltarusija neturėtų su integracija susijusių pranašumų, ji dujas gautų rinkos kaina – po bemaž 200 dolerių, o ne po 129 dolerius, kaip yra dabar. Skirtumas yra?“.

Diskusija šia tema buvo baigta V. Putinui pasiūlius A. Lukašenkai dujų kainos klausimą aptarti vėliau, „akis į akį“.

Abu pašnekovai sutiko, kad Eurazijos ekonominės sąjungos narės toliau sieks bendros dujų rinkos, kurią yra pasiryžę sukurti iki 2025 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dima

Pasiūlys atkatą putkinui - ir plauks dujos po 110 dolcų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS