V. Putinas buvusiam J. Prigožino padėjėjui pavedė prižiūrėti savanorius Ukrainoje | kl.lt

V. PUTINAS BUVUSIAM J. PRIGOŽINO PADĖJĖJUI PAVEDĖ PRIŽIŪRĖTI SAVANORIUS UKRAINOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavedė buvusiam Jevgenijaus Prigožino, rugpjūtį per aviakatastrofą žuvusio privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovo, padėjėjui prižiūrėti savanorių kovotojų dalinius Ukrainoje, teigiama penktadienį paskelbtame Kremliaus pranešime.

„Praėjusiame susitikime kalbėjome apie tai, kad jūs prižiūrėsite savanorių dalinių, galinčių vykdyti įvairias užduotis, pirmiausia, žinoma, specialiosios karinės operacijos zonoje, formavimą“, – sakė V. Putinas Andrejui Troševui, pavartodamas Maskvos terminą savo karui Ukrainoje apibūdinti.

Susitikime, kuriame taip pat dalyvavo gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotojas Junus-Bekas Jevkurovas, buvo pabrėžta, kad po J. Prigožino birželį surengto maišto į Rusijos reguliariąją kariuomenę integruojami „Wagner“ kovotojai.

J. Prigožinas ir dar devyni žmonės žuvo, kai rugpjūčio 23 dieną sudužo jo lėktuvas, skridęs iš Maskvos į Sankt Peterburgą.

Lygiai dviem mėnesiais anksčiau J. Prigožinas atvirai metė iššūkį Rusijos karinei vadovybei ir kartu su savo kovotojais surengė trumpai trukusį maištą, galbūt galėjusį peraugti į pilietinį konfliktą. Analitikų teigimu, tai buvo iki šiol didžiausias iššūkis V. Putino valdymui.

J. Prigožinas nutraukė maištą po to, kai, tarpininkaujant Baltarusijai, pasiekė susitarimą su Kremliumi. Baudžiamosios bylos jis išvengė.

A. Troševas, atsargos pulkininkas, yra kilęs iš V. Putino gimtojo Sankt Peterburgo. Jis apdovanotas už savo tarnybą Kremliaus karinėse kampanijose Afganistane, Čečėnijoje ir Sirijoje.

A. Troševas buvo vienas iš „Wagner“ lyderių Sirijoje ir už tai Europos Sąjunga 2021-ųjų gruodį įtraukė jį į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą.

Gairės: Vladimiras Putinas, pavedė prižiūrėti savanorius, Jevgenijaus Prigožino padėjėjas, Wagner, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS