V. Putinas dalyvavo Kryme surengtose didelėse karinėse pratybose | kl.lt

V. PUTINAS DALYVAVO KRYME SURENGTOSE DIDELĖSE KARINĖSE PRATYBOSE

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį stebėjo didelio masto karines pratybas prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų, per kurias buvo atlikta sparnuotųjų raketų ir hipergarsinių raketų bandomųjų paleidimų.

Kremlius nurodė, kad bendrus Šiaurės ir Juodosios jūros laivynų manevrus Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas stebėjo būdamas kreiseryje „Maršal Ustinov“.

Be kita ko, V. Putinas stebėjo, kaip paleidžiamos sparnuotosios raketos „Kalibr“ ir hipergersinės „Kinžal“.

Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį 2014 metų kovą. Šį Rusijos, kurį lydėjo prorusiškų separatistų sukilimas Rytų Ukrainoje, pasmerkė Vakarų šalys. Konfliktas vadinamajame Donbaso regione nusinešė jau daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Juodojoje jūroje vykusiose pratybose dalyvavo fregatų ir vienas didysis kovos su povandeniniais laivais laivas, taip pat vienas povandeninis laivas, didžiųjų jūrų desanto laivų ir valdomosiomis raketomis apginkluotų greitaeigių laivų. Ore skraidė naikintuvų ir bombonešių.

„Pora naikintuvų perėmėjų MiG-31K paleido raketas „Kinžal“ į taikinį viename iš mokomųjų poligonų“, – sakoma Kremliaus pranešime.

V. Putinas ne kartą gyrė raketas „Kinžal“. Prezidentas apie jų ir kitų naujo kartos branduolinių ginklų sukūrimą pirmąkart paskelbė 2018 metais skaitydamas savo metinį pranešimą.

Gruodžio pabaigoje gynybos ministras Sergejus Šoigu informavo V. Putiną, kad kovinį budėjimą pradėjo pirmosios hipergarsinės raketos „Avangard“. Maskva tai gyrė kaip svarbų laimėjimą.

Analitikai sako, kad Rusija yra pirmoji šalis, į savo ginkluotę priėmusi tarpžemyninių balistinių raketų su hipergarsiniais koviniais blokais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Karamba

Vietinis patriotinis vaflinas komentuoja ka vyras daro:) Daro nes gali o jum tik ležuviu kaštonus rinkti šokoladiniam fabrike.

Huilo

Teroristas nr.1

...

Ruošiasi karinėms pratyboms Aliaskoje (po prisijungimo prie Rusijos)?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS