V. Putinas giria Rusijos ginklų pardavimą į užsienį | kl.lt

V. PUTINAS GIRIA RUSIJOS GINKLŲ PARDAVIMĄ Į UŽSIENĮ

  • 7

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pranešė, kad jo šalies ginklų pardavimas į užsienį per pastaruosius metus toliau augo.

Per susitikimą su aukščiausio rango pareigūnais V. Putinas sakė, kad ginklų eksporto apimtis šiemet turi viršyti 13 mlrd. dolerių (11,7 mlrd. eurų), ir pridūrė, kad tai 2 mlrd. dolerių daugiau nei praėjusiais metais.

Pasak Rusijos lyderio, Maskvos pozicijos pasaulinėje ginklų rinkoje toliau stiprėja nepaisant Vakarų sankcijų.

Tarp rusiškų ginklų, šiemet parduotų į užsienį, yra Turkijos nupirktos oro gynybos sistemos S-400, dėl kurių supyko Vašingtonas.

V. Putinas sakė, kad Rusijos ginklų gamintojai dabar turi užsienio užsakymų už bendrą 50 mlrd. dolerių (44,9 mlrd. eurų) sumą.

Susitikimo metu V. Putinas paragino Rusijos pareigūnus skirti ypatingą dėmesį ginklų pardavimui į Afriką ir „lanksčiai“ traktuoti pristatymą bei apmokėjimą.

Spalio mėnesį Rusija buvo surengusi Afrikos lyderių susitikimą, siekdama plėsti savo įtaką šiame žemyne karinės pagalbos ir ekonominiais projektais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

protingi parduoda

o debylai tik pirkti moka...skant...ske...

pirkejas

Rusija parduoda o Lietuvai tik aukokit kas galit ubagų krastas

Ne kareivis

Gali parduoti Lietuvai raketų sistemų ( tokių kaip Turkijai ), automatų AK-47 ( Kalashnikov ) ir saldainių ( Norfos parduotuvėms )..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS