V. Putinas ir A. Lukašenka stebės bendras karines pratybas „Zapad“ | kl.lt

V. PUTINAS IR A. LUKAŠENKA STEBĖS BENDRAS KARINES PRATYBAS „ZAPAD“

Baltarusijos ir Rusijos prezidentai  – Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas – stebės karinių pratybų „Zapad 2021“ eigą savo šalių poligonuose.

A. Lukašenka pranešė, kad abiejose šalyse vykstančiose ir teritoriją nuo Karaliaučiaus iki Vladivostoko apimančiose pratybose dalyvaus didelis skaičius karių.

„Mes su V. Putinu susitarėme, kad aš imsiuosi pagrindinės mokymų dalies kontrolės. Ji vyks pas mus Baltarusijoje. Pas juos [pratybos vyks] keliuose poligonuose – iki dešimties [poligonų]. Jis bus savo poligone, o aš – savo“, – paaiškino A. Lukašenka, trečiadienį cituojamas prezidentūrai artimame susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale „Pul pervogo“.

A.Lukašenka pabrėžė, kad tokiu būdu drauge su savo Rusijos kolega jie įvertins, „kaip pasirengusios ir gerai koordinuojamos mūsų – Rusijos ir Baltarusijos – ginkluotosios pajėgos“.

„Mes turime vieningą oro gynybos sistemą, vieningą gynybos politiką. Yra kariuomenė – ją reikia mokyti ir treniruoti. Štai todėl mes ir rengiame (pratybas „Zapad“)“, – sakė Baltarusijos autoritarinis lyderis.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad 2021“ vyks rugsėjo 10–16 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS