V. Putinas pasirašė įstatymą dėl turto konfiskavimo už „melagienas“ apie kariuomenę | kl.lt

V. PUTINAS PASIRAŠĖ ĮSTATYMĄ DĖL TURTO KONFISKAVIMO UŽ „MELAGIENAS“ APIE KARIUOMENĘ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė įstatymą dėl asmenų, kurie bus nuteisti už „melagienų“ apie šalies kariuomenę skleidimą, pinigų, nuosavybės ir vertingų daiktų konfiskavimo.

Maskva uždraudė kritikuoti savo ginkluotąsias pajėgas ir karo veiksmus Ukrainoje, priimdama daugybę griežtų cenzūros įstatymų. Nuo 2022 metų vasario, kai Maskva pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą, Rusijoje buvo įkalinta dešimtys oponentų.

Pagal naująjį įstatymą valdžios institucijos gali konfiskuoti pinigus, nuosavybę, turtą ir vertybes iš asmenų, nuteistų už Maskvos karo Ukrainoje kritiką.

Įstatymas taip pat gali būti taikomas iš šalies pasitraukusiems asmenims, kurių turtas yra likęs Rusijoje.

Kremlius tvirtino, kad įstatymas neturi nieko bendra su turto konfiskavimu sovietmečiu, ir pareiškė, kad nuogąstavimai, jog juo gali būti piktnaudžiaujama, yra nepagrįsti.

„Kartu su jumis turėsime galimybę įvertinti, kaip praktiškai vykdomas įstatymas“, – trečiadienį žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, kad nederėtų iš anksto reikšti susirūpinimą.

V. Putinas pasirašė dokumentą praėjus kelioms savaitėms po to, kai įstatymo projektui pritarė Rusijos parlamento žemieji rūmai – Valstybės Dūma.

Praėjusį mėnesį Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas tvirtino, kad įstatymas yra nukreiptas prieš niekšus ir Rusijos išdavikus.

Šimtus tūkstančių rusų, kurie išvyko iš Rusijos protestuodami prieš karą, Maskva vadina išdavikais.

Įstatymas įsigalioja prieš antrąsias puolimo Ukrainoje metines ir likus mėnesiui iki Rusijos prezidento rinkimų.

Gairės: Vladimiras Putinas, melagienos, kariuomenė, turto konfiskavimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS