V. Putinas priėmė Kim Jong Uno kvietimą apsilankyti Šiaurės Korėjoje | kl.lt

V. PUTINAS PRIĖMĖ KIM JONG UNO KVIETIMĄ APSILANKYTI ŠIAURĖS KORĖJOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas priėmė Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) kvietimą apsilankyti izoliuotoje pastarojo šalyje, ketvirtadienį pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida.

Kim Jong Unas, kuris retai išvyksta iš savo šalies ir nekeliavo nuo COVID-19 pandemijos pradžios, trečiadienį su V. Putinu surengė istorinį susitikimą ir derybas, pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Pasak Rusijos naujienų agentūrų, vienas iš vadovų susitikimo rezultatų – Rusijos pažadai padėti Šiaurės Korėjai vykdyti kosmoso programą. V. Putinas žurnalistams taip pat sakė, kad mato galimybių bendradarbiauti karinėje srityje.

Istorinėms sąjungininkėms taikomos visuotinės sankcijos – Maskvai dėl karo Ukrainoje, o Pchenjanui – dėl branduolinių bandymų. Kim Jong Uno vizitas taip pat sukėlė JAV susirūpinimą dėl neteisėtų ginklų sandorių.

Apžiūrėjęs kosmoso centrą ir sudalyvavęs prabangiame bankete jo garbei, svečias mandagiai pakvietė V. Putiną apsilankyti Šiaurės Korėjoje patogiu metu, nurodė KCNA.

„V. Putinas su džiaugsmu priėmė kvietimą ir dar kartą patvirtino savo pasiryžimą nekintamai tęsti Rusijos ir KLDR draugystės istoriją ir tradicijas“, – nurodoma pranešime, pavartojant Šiaurės Korėjos oficialaus pavadinimo santrumpą.

Kim Jong Unas sakė V. Putinui esąs įsitikinęs, kad Rusija pasieks didelę pergalę prieš savo priešus.

„Po išplėstinių derybų įvyko Kim Jong Uno ir Putino privatus susitikimas“, – teigia KCNA. Pasak agentūros, Šiaurės Korėjos lyderis paliko žinutę lankytojų knygoje, kurioje rašoma: „Rusijos, išugdžiusios pirmuosius kosmoso užkariautojus, šlovė bus nemirtinga.“

Po to Kim Jong Unas išvyko į kitą savo kelionės tikslą, pranešė KCNA. V. Putinas anksčiau sakė, kad svečias toliau stebės, kaip Tolimuosiuose Rytuose, Vladivostoko mieste, demonstruojamas Rusijos karo laivų potencialas.

Gairės: Vladimiras Putinas, Šiaurės Korėja, vizitas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS