V. Putinas susitiko su Irano prezidentu ir pasidžiaugė gerais dvišaliais ryšiais | kl.lt

V. PUTINAS SUSITIKO SU IRANO PREZIDENTU IR PASIDŽIAUGĖ GERAIS DVIŠALIAIS RYŠIAIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį per susitikimą su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi gyrė savo šalies santykius su Iranu ir aptarė karą tarp Izraelio ir grupuotės „Hamas“.

Nuo 2022 metų vasario, kai pradėjo puolimą Ukrainoje, Maskva siekė stiprinti ekonominius ir politinius ryšius su Teheranu – abiem šalims Vakarai taiko sankcijas.

„Mūsų santykiai vystosi labai gerai. Prašau perduoti mano geriausius linkėjimus vadovui (ajatolai Ali) Khamenei“, – sakė V. Putinas E. Raisi, turėdamas omenyje Irano valstybės aukščiausiąjį lyderį.

„Dėl jo paramos per pastaruosius metus mes įgavome gerą pagreitį“, – sakė V. Putinas.

Vakarų šalys kaltina Teheraną parama Rusijos karui Ukrainoje ir didelių kiekių bepiločių orlaivių bei kitos ginkluotės tiekimu.

Abu vadovai taip pat aptarė du mėnesius trunkantį karą tarp Izraelio ir „Hamas“, smarkiai padidinusį įtampą tarp Izraelio ir arabų valstybių Artimuosiuose Rytuose.

„Mums labai svarbu apsikeisti nuomonėmis apie padėtį regione, ypač dėl padėties Palestinoje“, – sakė V. Putinas.

Netrukus po karo pradžios V. Putinas kalbėjosi su Izraelio ir arabų šalių vadovais ir stengėsi pozicionuoti save kaip potencialų taikos tarpininką tarp kariaujančių pusių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

cha

Pas šūdiną kacapą teroristinis senis šaltis atkeliavo :D

Hanibalas

Susitiko teroristai žmogienos paėsti.

> Stalino saulei

Tu Debilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS