V. Putino dukra: už kieno pinigus endokrinologė gyvena prestižiniame Rusijos daugiabutyje? | kl.lt

V. PUTINO DUKRA: UŽ KIENO PINIGUS ENDOKRINOLOGĖ GYVENA PRESTIŽINIAME RUSIJOS DAUGIABUTYJE?

  • 32

Įprastai Rusijoje gydytojai endokrinologai uždirba apie 200–300 eurų per mėnesį. Visgi vienai medikei profesiniame gyvenime kai sekasi, tai sekasi – darbas universitete, nuolatinis šmėžavimas televizijos ekranuose, butas prabangiausiame šalies daugiabutyje, vila Rubliovkoje, o galiausiai – ir puikiai besiverčiančios klinikos vadovės pareigos. Būtų pasaka, jei nebūtų fantasmagorija, būtų Holivudas, jei nebūtų Rusija. Būtų neįprasta, jei tai nebūtų Vladimiro Putino dukra.

Prieš keletą metų prie Maskvos universiteto medicinos fakulteto pokalbių grupės prisijungė moteris, prisistačiusi kaip Maria V. Ji gyrėsi savo prabangiu automobiliu ir peikė Vakarus, kaip šie trukdo Rusijai klestėti.

Grupėje buvę studentai pastebėjo, kad Marios V naudojama leksika – kažkur girdėta. Moteris vartojo frazes, kurių nevengė ir V. Putinas. Greitai paaiškėjo, kad tai – Rusijos diktatoriaus dukra.

Marijai Vladimirovnai Voroncovai 38-eri metai. Pagal išsilavinimą ji yra vaikų endokrinologė. Šios specialybės gydytojai Rusijoje įprastai uždirba 200–300 eurų per mėnesį. Oficiali Marijos darbovietė – ne ligoninė, o Maskvos universitetas. Ten specialiste dirbanti medikė uždirba Rusijoje gan neblogą 1 tūkst. 150 eurų atlyginimą, dar 350 prisiduria endokrinologų sąjungoje, o 500 – endokrinologijos tyrimų centre.  2 tūkst. eurų per mėnesį – gyventi galima.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ir Marija gyvena. Ne bet kur – 230 kv. metrų bute prestižiškiausiame daugiabutyje Maskvos centre, vos 10 minučių pėsčiomis nuo Kremliaus. Būstas įspūdingas, su didžiuliais panoraminiais langais, židiniais, terasa. Jo vertė – 8 milijonai eurų. Paprastam endokrinologui reikėtų dirbti kelis tūkstančius metų ir nieko nevalgyti bei nepirkti.

Vasaromis Marija ant Maskvos asfalto nekaista ir laiką leidžia vasarnamyje Rubliovkoje. 4 milijonus eurų kainavęs namukas yra vos už poros šimtų metrų nuo V. Putino rezidencijos.

Kyla natūralus klausimas – už kokius ir kieno pinigus 38-erių gydytoja endokrinologė legaliai galėtų taip gyventi? Pasirodo, Marija yra didelės kompanijos „Nameko“ vadovė ir akcininkė. Nors teigiama, kad „Nameko“ užsiima įvairiais tyrimais, kompanijos tinklapyje – tik paviršutiniški sveikinimai propagandinių švenčių progomis. Iš „Nameko“ sąskaitų į Marios V sąskaitą kasmet pervedama 2–3 milijonai eurų. Trys–keturi metai ir prašau – butas Maskvos centre jau įkandamas.

V. Putino dukros įmonei pinigus perveda klinika „Sogaz“, pagarsėjusi tuo, kad gydė iš Ukrainos grįžusius „Wagner“ grupuotės banditus. Klinikos „Sogaz“ savininkai – V. Putino rato žmonės. Tai asmeniniu V. Putino bankininku tituluojamas milijardierius Jurijus Kovalčiukas bei diktatoriaus giminaitis Michailas Šelomovas. Pernai klinika buvo perrašyta Marijai.

Gerose pozicijose įsitaisęs ir Marijos vyras Jevgenijos. Jis dirba bendrovėje, kuriai vadovauja V. Putinui jachtą neseniai dovanojęs Genadijus Timčenko.

Keista – nors artimiausi V. Putino draugai ir net šeimos nariai gyvena labai turtingai, pats diktatorius teigia, kad beveik nieko neturi. Prieš rinkimus jis pateikė turto deklaraciją, kurioje tik sena kiaura „Niva“, priekaba, geležinis garažiukas ir 70 kv. metrų butas.

Po Rusijos purvą knaisiojosi „KK2“ komanda. Įspūdingos istorijos iš Lietuvos ir viso pasaulio – tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

negalvojau

kad to žiurkėno tokia graži duktė

Tai bent

neblogą diplomą turi. O ką turi mūsų valdžios korifėjų vaikai? Paveldimą seimo nario kėdę ir minkštą galvelę ant pečių?:D:D

geriau papasakokit

kaip Broileris milijonierium patapo. Ir už kokius pinigus jo vaikai mokosi Amerikoj. O iš kur keli namai?Ne butai, bet namai?..:D) Rusija - didžiulė, turtinga, turi dhja aukso, brangakmeniu, naftos ir kitu turtu kuriuos tik pasimt reikia. Vienas kitas iš jos praturtėjes milijardierius jiems pofik, nesijaučia o va kai mūsų nykštukinę, Londono priemiesčio dydžio valstybę alina, apvaginėja ir išnaudoja tokiais mastais kokiais išnaudoja va tokie nusikaltėlių partijų išperėti parazitai, tai jau yra neeilinis neeilinių niekšų atvejis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS