Nuo karo Ukrainoje pradžios išaugo V. Putino populiarumas: jo veiksmus palaiko 83 proc. rusų | kl.lt

NUO KARO UKRAINOJE PRADŽIOS IŠAUGO V. PUTINO POPULIARUMAS: JO VEIKSMUS PALAIKO 83 PROC. RUSŲ

Nuo karinių veiksmų Ukrainoje pradžios Vladimiro Putino populiarumas išaugo – daugiau nei 80 proc. respondentų palaiko Rusijos prezidento veiksmus, pranešė Levados centras, nepriklausoma sociologinių tyrimų grupė.

Pirmoji nuo karo Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną atlikta Levados centro apklausa parodė, kad net 83 procentai rusų pritaria V. Putino veiksmams, nors vasario pradžioje tokių buvo 71 procentas.

Sociologų teigimu, tik 15 proc. apklaustųjų nurodė, kad jiems nepritaria – vasarį jų buvo 27 proc., o 2 procentai respondentų pareiškė neturintys nuomonės.

Rusijos vyriausybė ir jos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas taip pat pagerino savo reitingus, parodė apklausa.

Prokremliškos sociologinių tyrimų agentūros taip pat paskelbė savo apklausų rezultatus, ir jie patvirtina, kad V. Putinui pritaria daugiau nei 80 proc. respondentų.

Trisdešimt šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

V. Putinas pradėjo karinę operaciją Ukrainoje prisidengdamas ten neva vykdomu rusakalbių „genocidu“ ir kaltindamas provakarietišką šalį glaudžiais ryšiais su NATO, kuriuos Maskva suvokia kaip grėsmę savo vakarinėms sienoms.

Šią žinią kasdien kartojo valstybinės televizijos kanalai, o dauguma vyriausybės atžvilgiu kritiškų ir nepriklausomų žiniasklaidos priemonių buvo priverstos užsidaryti arba buvo blokuotos.

Rusija taip pat pripažino kriminalizavo „melagingos“ informacijos apie jos ginkluotąsias pajėgas skelbimą, blokavo populiarius socialinius tinklus „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“.

Kyjivas ir jo sąjungininkai Vakaruose šį įsiveržimą laiko neišprovokuotu ir nepagrįstu.

Per kautynes, kurių metu Rusijos pajėgos beatodairiškai atakuoja gyvenamąsias teritorijas, žuvo tūkstančiai civilių, dar milijonai buvo priversti palikti savo namus.

Tačiau Rusijos sausumos pajėgų veržimasis įstrigo dėl stipresnio nei tikėtasi Ukrainos pasipriešinimo. Vakarų pareigūnų teigimu, įtakos taip pat turėjo Rusijos taktinės klaidos, žema karių moralė, maisto, degalų trūkumas, šalti orai bei kitos problemos.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Rusijos gyentojai, palaikymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS