V. Zelenskio liaupsės Ukrainai: ji – nešlifuotas deimantas Europos centre | kl.lt

V. ZELENSKIO LIAUPSĖS UKRAINAI: JI – NEŠLIFUOTAS DEIMANTAS EUROPOS CENTRE

Ukraina yra nuostabi šalis, o reformų ir užsienio investicijų dėka gali tapti tikru briliantu Europos centre, sako šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Investuokite į žmones, į ukrainiečius, investuokite į mūsų jaunimą, Ukrainos startuolius, smulkųjį ir vidutinį verslą. Ir atminkite: šiandien Ukraina – deimantas, kurį reikia šlifuoti vidaus reformomis ir užsienio investicijomis, kad jis taptų tikru briliantu ne tik Europos centre, bet ir visame pasaulyje“, – Kijevo ekonomikos forume savo vadovaujamą šalį liaupsino V. Zelenskis, praneša „Ukrinform“.

Kalbėdamas su verslininkais, V. Zelenskis pareiškė: „Jūs esate iš tiesų fenomenalioje šalyje. Nesikuklindamas galiu pasakyti, kad tai yra vienas iš įdomiausių ir patraukliausių startuolių Žemės planetoje. Tai – Ukraina.“

Vis dėlto V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad puikiai supranta šalies poreikius, tarp kurių – lygios žaidimo visiems, teismų sistemos skaidrinimas, korupcijos įveikimas, skaitmenizacija, švietimo reforma, gyvybiškai svarbių ekonomikos įstatymų priėmimas. Prezidentas taip užtikrino, kad kartu su vyriausybe ir parlamentu tęsia darbą, kad visi šie pažadai taptų realybe.

„Per pastaruosius 28 metus mes imitavome svarbias reformas, statėme šešėlinę, neskaidrią sistemą. Tai mes žinome. Ukraina dėl to tapo ekonominiu autsaideriu. Visgi naujoji Ukrainos valdžia pernelyg ambicinga, kad su tokiu nepatraukliu statusu taikytųsi“, – pareiškė V. Zelenskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo

Greičiau plikaš iknė palaida merga- jankiu viešnamis.

manau

Briliantas, tai briliantas, - bet į ką jis pavirto? Kaip žinia , ne be mūsų pagalbos. Melžtų jie toliau Rusija gaudami pusvelčiui gamtinius resursus, ir ekonomika gyvuotų ir pilietinio karo nevyktų, ir savo prekes turėtų kur iškišti, o dabar Europai jų prekių nereikia, su Rusija jie patys nutraukė visus ryšius ir sėdi dabar kaipo ta senė iš pasakos prie suskilusios geldos.

Tai

Kisa Vorobjaninovas verkia, talentas:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS