V. Zelenskio padėka po vizito Lietuvoje: ačiū, kad esate laisvės pusėje | kl.lt

V. ZELENSKIO PADĖKA PO VIZITO LIETUVOJE: AČIŪ, KAD ESATE LAISVĖS PUSĖJE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dėkojo Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims už paramą kare su Rusija.

„Vasario 24 diena galėjo pakeisti istoriją į naują pavergimą. Tačiau istorija pasuko link daug didesnės laisvės, nei mes visi turėjome, link daug didesnės nepriklausomybės, nei tuo metu galėjome tikėtis, link daug didesnės Europos stiprybės, nei kas nors galėjo numatyti", – kalbą pradėjo V. Zelenskis.

„Visos tautos, kurios nenori, kad jų vaikai taptų diktatorių nuosavybe, visi vadovai, kurie nori būti šviesioje istorijos pusėje. Štai kodėl šioje kovoje kiekvienas yra svarbus.

Laisvė turi sugebėti laimėti tironijos išprovokuotoje konfrontacijoje. Ir mes privalome laimėti šį mūšį. Mes – visos nepriklausomybę vertinančios šalys.

Per šiuos dvejus metus visi parodėme aukščiausio lygio vienybę. Esu jums dėkingas už šią šilumą, už jūsų solidarumą su mumis. Dėkoju jums visiems, kas esate su mumis. Dėkoju už kiekvieną paramos paketą mūsų kariams ir visiems Ukrainos žmonėms. Dėkoju už jūsų ryžtą darant spaudimą Rusijai.

Esu įsitikinęs, kad ateis diena, kai mus visus suvienys dar vienas jausmas – pergalės dvasia. Ir sveikinsime vieni kitus su pergale. Su pergale prieš Rusiją šiame kare. Kartu!

Džiaugiuosi turėdamas galimybę šiandien jums asmeniškai padėkoti. Ačiū, kad esate laisvės pusėje“, – dėkojo Ukrainos prezidentas.

 

 

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, padėka Baltijos šalims, Lietuva, vizitas Lietuvoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS