V. Zelenskis apdovanojo Nacionalinės gvardijos karius, pasižymėjusius mūšiuose su agresoriumi | kl.lt

V. ZELENSKIS APDOVANOJO NACIONALINĖS GVARDIJOS KARIUS, PASIŽYMĖJUSIUS MŪŠIUOSE SU AGRESORIUMI

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apdovanojo Nacionalinės gvardijos karius, kurie parodė asmeninę drąsą ir atsidavimą atremdami Rusijos ginkluotą agresiją prieš Ukrainą, praneša „Ukrinform“.

Apdovanojimų ceremonija vyko Nacionalinės gvardijos dienos proga.

„Noriu padėkoti visiems už tarnybą, už jūsų darbą, už mūsų teritorinio vientisumo, suverenumo, visų mūsų šeimų apsaugą“, – sakė V. Zelenskis.

„Ukrinform“ duomenimis, apdovanojimus gavo karys Andrijus Jesaulcevas, parodęs drąsą evakuojant personalą iš Antonovo oro uosto, majoras Oleksandras Solonko, gynęs Kijevo oro uostą ir, nepaisydamas stiprios priešo raketų ugnies, sulaikęs gynybą sunaikino priešo sabotažo ir žvalgybos grupę. Mūšio metu O. Solonko paėmė į nelaisvę penkis diversantus. Kareivis Romanas Bereza, demonstravęs drąsą ugnies kontakto metu nusileidus agresoriui, kuris apšaudė karinį dalinį.

Trisdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Medicinos tarnybos vyresnioji leitenantė Maryna Ryazantseva, netoli Gorenko kaimo patekusi į okupantų minosvaidžių apšaudymą, dėl kurio kilo mūšis su priešo sabotažo ir žvalgybos grupe. Vyresnysis seržantas Maksimas Tkachas, personalo pasitraukimo metu iš karinio vieneto vietos išsaugojęs savo kovos vėliavą.

Ukrainos prezidentas brigados generolo karinį laipsnį suteikė Nacionalinės gvardijos pulkininkams: Volodymyrui Barziukui, Oleksandrui Biletskiui, Oleksandrui Bilousui, Vitalijui Kozaletovui ir Konstantinui Pletko.

„Prašau pasirūpinti savimi, rūpintis savo šeimomis, vaikų sveikata. Visa tai svarbu ir bus reikalinga mums, mūsų ateičiai, kurią mes kuriame ir kursime kartu su jumis“, – sakė V. Zelenskis.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, apdovanojimai, Nacionalinė gvardija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS