V. Zelenskis aplankė karius fronte | kl.lt

V. ZELENSKIS APLANKĖ KARIUS FRONTE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį aplankė jūrų pėstininkų pajėgas fronto linijoje minint Ukrainos jūrų pėstininkų dieną.

Apie tai pranešta prezidento kanalu platformoje „Telegram“.

„Mūsų gynėjai. Fronto linija. Šiandien esu čia, kad pasveikinčiau mūsų karius su Ukrainos karinių jūrų pajėgų jūrų pėstininkų diena. Šlovė kiekvienam, ginančiam Ukrainą!“ – rašoma pareiškime. Jis taip pat pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti, kaip kariams prezidentas įteikia apdovanojimus.

Prezidento biuras nurodė, kad V. Zelenskis lankosi rytiniame Donecko regione.

„Prezidentas Volodymyras Zelenskis, grįžęs iš užsienio vizito, aplankė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakines pozicijas Vuhledaro–Marjinkos gynybinėje linijoje Donecko srityje“, – sakoma prezidentūros pranešime.

Ukrainiečių kariai per Maskvos pajėgų žiemos puolimą aplink Vuhledarą sulaikė rusų karius ir Kremlius Donecko srityje pasiekė tik ribotų laimėjimų.

Prezidentūra nurodė, kad V. Zelenskis prie fronto lankėsi su aukšto rango pareigūnais, atsakingais už sausumos pajėgas tame ruože.

„Kiekvieną dieną mūšio lauke ukrainiečių jūrų pėstininkai įrodo, kad yra galinga jėga, naikinanti priešą, vaduojanti Ukrainos žemę ir vykdanti sunkiausias užduotis sunkiausiomis sąlygomis, – kalbėjo V. Zelenskis. – Mums reikia daugiau tokios jėgos. Todėl nuo šiandien reikšmingai didiname jūrų pėstininkų potencialą ir kuriame jūrų pėstininkų korpusą.“

Pranešime cituojami ir V. Zelenskio žodžiai, kad bus suformuota naujų brigadų, jos bus aprūpintos modernia įranga bei ginklais.

V. Zelenskis į frontą nuvyko sugrįžęs iš Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo Japonijoje ir pasakęs kalbą Arabų lygos viršūnių susitikimui Saudo Arabijoje.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, karo frontas, kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS