V. Zelenskis: Budapeštas neturi jokios priežasties blokuoti Ukrainos narystę ES | kl.lt

V. ZELENSKIS: BUDAPEŠTAS NETURI JOKIOS PRIEŽASTIES BLOKUOTI UKRAINOS NARYSTĘ ES

  • 12

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas „neturi pagrindo blokuoti Ukrainos narystės Europos Sąjungoje“, trečiadienį, Bendrijos aukščiausiojo lygio susitikimo, kuriame bus svarstomas šis klausimas, išvakarėse, pareiškė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Paprašiau jo pasakyti nors vieną priežastį, kodėl. Ne tris, ne penkias, ne dešimt. Pasakyti man vieną priežastį“, – sakė V. Zelenskis apie savo pokalbius su V. Orbanu.

„Laukiu atsakymo“, – sakė jis žurnalistams Osle, kur susitiko su penkių Šiaurės šalių vadovais.

Nuo ketvirtadienio ES vadovai Briuselyje aptars tolesnę paramą Ukrainai, taip pat – 50 mlrd. eurų makroekonominių priemonių paketą bei pažadą pradėti oficialias derybas dėl narystės.

V. Orbanas pagrasino vetuoti abi priemones. Tai reikštų didelę viršūnių susitikimo nesėkmę, o Ukraina ir jos kaimynė Moldova, kuri taip pat tikisi derybų dėl narystės, liktų nuošalyje praėjus beveik dvejiems metams po to, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Vengrija tvirtina, kad principingai prieštarauja Ukrainos siekiui tapti ES nare, argumentuodama, kad V. Zelenskio karo laikų administracija nepakankamai kovoja su korupcija.

V. Orbanas trečiadienį pakartojo savo nepritarimą derybų su Ukraina dėl narystės ES pradžiai ir pavadino tai „baisia klaida“.

Tuo tarpu V. Zelenskis sakė, kad tikisi „labai konstruktyvaus susitikimo“ su V. Orbanu, „nes turime bendrą sieną“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Negaliu

juokas ima iš to neūžaugos putlerio (155 cm), žydų klouno (Šelomov)... Hitleris labai kentėjo dėl nepilnavertiškumo komplekso, kurį daugiausia skatino vaikystėje patirtos bausmės nuo despoto tėvo, patyčios dėl menkos išvaizdos ir smulkaus sudėjimo. Pilna analogija su Putinu - šito diktatoriaus irgi buvo labai sunki vaikystė, augo be tėvo, o patėvis, kažkoks gruzinas, jį dažnai lupdavo, po to - nusikalstama KGB veikla, užaugo kompleksuotas, piktas ant viso pasaulio, todėl dabar mosikuoja visam pasauliui branduoliniu vėzdu... O gal per mažai lupo jam kailį ?...

Negaliu

juokas ir piktumas ima iš to neūžaugos žydų klouno, mano manymu šita padugnę liaudis greitu laiku pakabins už kiaušų, už pražudytus ir į mėsmale pasiųstus 600.000 tūkstančių ir dar siunčiamus,nes akivaizdžiai RUSIJA baigia galutinai sudubasinti tuos ukru benderovcus

gt

jokia valstybe kariaudama negali tapri ES nare!!! tegul narkomanas pamirsta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS