V. Zelenskis Didžiajam septynetui: Ukraina tikisi, kad laiku teiksite karinę pagalbą | kl.lt

V. ZELENSKIS DIDŽIAJAM SEPTYNETUI: UKRAINA TIKISI, KAD LAIKU TEIKSITE KARINĘ PAGALBĄ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Didžiojo septyneto (G-7) šalių vadovams šeštadienį pareiškė, jog Ukraina tikisi, kad jie laiku teiks karinę pagalbą, kuri padėtų užkirsti kelią Rusijos atakoms.

Per antrąsias Rusijos invazijos metines kreipdamasis į G-7 V. Zelenskis sakė: „Jūs puikiai žinote, ko mums reikia, kad apsaugotume savo dangų, sustiprintume savo kariuomenę sausumoje, ir žinote, ko mums reikia, kad išlaikytume ir toliau sėkmingai veiktume jūroje. Ir jūs puikiai žinote, kad mums viso to reikia laiku, ir mes jumis pasikliaujame.“

Nenaudos partnerių suteiktos ginkluotės kitų valstybių teritorijoje

Ukraina niekada nenaudos partnerių suteiktos ginkluotės kitų valstybių teritorijoje, kuri neapima Rusijos laikinai okupuotų teritorijų. Taip prezidentas teigė per spaudos konferenciją Kyjive, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Kalbant apie A-50 ir kitų mūsų priešų pilotuojamų lėktuvų numušimą, bet kokiu atveju tai yra Ukrainos ir jos partnerių aljanso pasiektas rezultatas. Be šio aljanso mums būtų labai sunku, o kai kuriose srityse ir apskritai neįmanoma apginti mūsų“, – sakė V. Zelenskis.

Jei lėktuvas skrenda virš laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos, mes naudojame savo ginkluotę, jei kitose vietovėse – Ukrainos ginkluotę.

Jis padėkojo Ukrainos kariams už efektyvų pasirodymą naikinant priešo techniką, o partneriams – už paramą Ukrainai kovoje su Rusijos agresija.

„Atsakysiu bendrai: jei lėktuvas skrenda virš laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos, mes naudojame savo ginkluotę, jei kitose vietovėse – Ukrainos ginkluotę. Ukraina neturi galimybės, neturi teisės naudoti ir niekada nenaudos ginklų, gautų iš partnerių kitose teritorijose, išskyrus laikinai okupuotą Ukrainos teritoriją“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos gynybos pajėgos vasario 23 d., vykdydamos bendrą karinių oro pajėgų ir gynybos žvalgybos operaciją, numušė labai vertinamą Rusijos ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvą A-50.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, Ginkluotė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS