V. Zelenskis ES vadovams: labai svarbu suteikti Ukrainai kuo daugiau amunicijos | kl.lt

V. ZELENSKIS ES VADOVAMS: LABAI SVARBU SUTEIKTI UKRAINAI KUO DAUGIAU AMUNICIJOS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį Europos Sąjungos šalių vadovams pareiškė, kad labai svarbu Kyjivui suteikti kuo daugiau amunicijos.

„Deja, mūsų karių artilerijos naudojimas fronte žemina Europą ta prasme, kad Europa gali duoti daugiau, ir dabar būtina tai įrodyti“, – teigė V. Zelenskis  nuotoliniu būdu kreipdamasis į ES lyderius.

Kyjivui desperatiškai reikia daugiau ginklų ir šaudmenų, kad galėtų pasipriešinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino kariams, kurie pastaruoju metu pasiekė laimėjimų mūšio lauke.

JAV Kongresui vis dar blokuojant 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) paramos Ukrainai paketą, 27 ES valstybių narių vadovai aptars planą, pagal kurį iš įšaldytų Rusijos centrinio banko lėšų – 200 mlrd. eurų – gaunamą pelną ketinama skirti ginklams Ukrainai.

ES ne tik stengiasi, kad Kyjivui būtų tiekiama daugiau ginklų, bet ir karštligiškai ieško būdų, kaip paskatinti Europos gynybos pramonę, kad būtų galima apginkluoti Ukrainą ir stiprinti savo pajėgas.

Briuselis pateikė daugybę pasiūlymų, kuriais siekiama padidinti pajėgumus, tačiau skundžiamasi, kad Europa vis dar veikia nepakankamai sparčiai.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, šaudmenys, ES vadovai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS