V. Zelenskis: kad padėtų Ukrainai, užsienyje esantys ukrainiečiai vyrai turėtų būti Ukrainoje | kl.lt

V. ZELENSKIS: KAD PADĖTŲ UKRAINAI, UŽSIENYJE ESANTYS UKRAINIEČIAI VYRAI TURĖTŲ BŪTI UKRAINOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog kalbant apie šaukiamojo amžiaus Ukrainos piliečių grįžimą iš užsienio tai nebūtinai reiškia, kad jie būtų pašaukti į kariuomenę, tačiau svarbu, kad jie dirbtų ir mokėtų mokesčius Ukrainoje ir tokiu būdu paremtų šalies kariuomenę.

V. Zelenskis tai sakė per bendrą spaudos konferenciją su Estijos premjere Kaja Kallas, paklaustas apie galimybę grąžinti ukrainiečius vyrus iš užsienio, pranešė „Ukrinform“.

„Karo pradžioje iš Ukrainos išvyko įvairūs žmonės: įvairaus amžiaus moterys ir vyrai, taip pat vaikai. Ir tai suprantama, nes karui prasidėjus niekas nežinojo, kas bus rytoj, visi stengėsi pabėgti. Atvėrėme sienas į bet kurią šalį. Mūsų vyrai kariauja jau dvejus metus ir atgavo 50 proc. priešo užgrobtų teritorijų. Tačiau buvo ir vis dar yra  žmonių, kurie išvyko nelegaliai. Todėl tai klausimas šiems žmonėms, šaukiamojo amžiaus vyrams. Nes jie turėtų padėti Ukrainai ir turėtų būti Ukrainoje“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak Ukrainos lyderio, kalbama ne tik apie kovą priešakinėse linijose, bet ir apie būtinybę padėti Ukrainai dirbant šalyje ir mokant mokesčius, kurie remia tautos kariuomenę. „Jei esi Ukrainoje, bet nesi fronte, o dirbi ir moki mokesčius, tuomet taip pat gini šalį. Ir tai labai svarbu. Bet jei esi užsienyje ir esi šaukiamojo amžiaus, bet nesi fronte ir nemoki mokesčių, o esi išvykęs nelegaliai, tuomet tai problema“, – sakė prezidentas.

Jis pridūrė, jog pozicija yra aiški: jei norime išsaugoti Ukrainą ir Europą, turime padėti Ukrainai būdami tais piliečiais, kurie yra fronte arba dirba, „tokios yra gyvenimo taisyklės“.

Gruodžio pabaigoje Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas interviu Vokietijos žiniasklaidai pareiškė, kad Ukrainos vyriausybė norėtų, jog visi šaukiamojo amžiaus Ukrainos piliečiai, šiuo metu esantys užsienyje, prisistatytų į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šauktinių punktus.

Gairės: karas Ukrainoje, ukrainiečiai vyrai, dalyvavimas kare, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS